0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ПАНТЕНОЛ СПРЕЙ 130МЛ

Дайте първото мнение за този продукт

18,29 лв.

Наличност: В наличност

Пантенол спрей подпомага процеса на заздравяване на наранявания на кожата. Прилага се като допълнително лечение при повърхностни наранявания на кожата, включително изгаряния, както и при нараняване на лигавиците. Подходящ за възрастни и деца Пантенол Медикал спрей е фина, мека пяна, която лесно се нанася върху кожата и не дразни болезнените кожни участъци. В случай на наличие на нарушение - слънчево изгаряне, или ожулване, или при раздразнена кожа, спреят позволява приложение на пяната върху кожата по хигиеничен начин върху големи кожни участъци, дори в трудно достъпни области. Кожата Ви е способна да се възстанови в известна степен чрез образуване на нови кожни клетки. Лесното и равномерно разпределение на активното вещество върху засегнатите участъци подпомага лекото лекуване на кожата. За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ И ПОКАЗАНИЯ: Пантенол спрей подпомага процеса на заздравяване на наранявания на кожата. Прилага се като допълнително лечение при повърхностни наранявания на кожата, включително изгаряния, както и при нараняване на лигавиците. Подходящ за възрастни и деца Пантенол Медикал спрей е фина, мека пяна, която лесно се нанася върху кожата и не дразни болезнените кожни участъци. В случай на наличие на нарушение - слънчево изгаряне, или ожулване, или при раздразнена кожа, спреят позволява приложение на пяната върху кожата по хигиеничен начин върху големи кожни участъци, дори в трудно достъпни области. Кожата Ви е способна да се възстанови в известна степен чрез образуване на нови кожни клетки. Във всички случаи кожата Ви се нуждае от витамини и минерали за подпомагане на регенериращите способности. Пантотеновата киселина, като представител на групата витамини В, е съществена главно за метаболизма и клетъчния растеж. Получава се чрез преобразуване на активното вещество декспантенол, съдържащо се в спрея Пантенол Мед и кал. Пантотеновата киселина спомага за епителизирането на кожата и по такъв начин за лечението на засегнатите участъци. Лечебните качества на Пантенол спрей го правят еднакво подходящ за грижа за кожата на бебета, малки деца и на възрастни. Лесното и равномерно разпределение на активното вещество върху засегнатите участъци подпомага лекото лекуване на кожата. За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Пантенол спрей се нанася, респ. напръсква равномерно върху лезията един или няколко пъти дневно. Предупреждения: He прилагайте, ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки. При впръскване на Пантенол спрей астматиците или пациентите страдащи от бронхо-пулмонарни заболявания (заболявания на бронхите и/или белите дробове), трябва да избягват вдишването на пропелент, тъй като това е възможно да предизвика дразнене на лигавицата или дори астматичен пристъп. При бременност и кърмене трябва да се консултирате с Вашия лекар, преди употребата на което и да е лекарство. Приложението при деца трябва да става само в присъствието на възрастен. Да не се впръсква в очите, устата или носа. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва след изтичане на крайния срок за годност. Да се съхранява при температура под 25°С на място защитено от пряка слънчева светлина и източници на горещина, и недостъпно за деца.

СЪСТАВ: Декспантенол (Dexpanthenol) 4,63g в 100 g дермална пяна.

ПАНТЕНОЛ СПРЕЙ 130МЛ се предлага във valeta.bg. Както всички други продукти от Дерматологични средства, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

ПАНТЕНОЛ СПРЕЙ 130МЛ се произвежда от Chauvin Ankerpharm GmbH, Германия.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 2653
Листовка

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ ПАНТЕНОЛ МЕДИКАЛ СПРЕЙ 4,63% дермална пяна PANTHENOL MEDICAL SPRAY 4,63% cutaneous foam 100 g дермална пяна съдържаща 4,63 g декспантенол (dexpanthenol) за приложение върху кожата Прочети повече >> ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ ПАНТЕНОЛ МЕДИКАЛ СПРЕЙ 4,63% дермална пяна PANTHENOL MEDICAL SPRAY 4,63% cutaneous foam 100 g дермална пяна съдържаща 4,63 g декспантенол (dexpanthenol) за приложение върху кожата Моля, прочетете внимателно тази листовка. Тя съдържа важна информация за Вас. Можете да закупите този лекарствен продукт без лекарско предписание. За да можете да постигнете максимален успех при лечението с Пантенол Мед и кал спрей, моля, следвайте следните указания. - Запазете листовката, може би ще Ви се наложи в бъдеще да я прочетете отново. - Ако Ви е необходима допълнителна информация или се нуждаете от съвет, попитайте Вашия фармацевт. - Ако симптомите Ви се влошат или ако няма подобрение, трябва задължително да се посъветвате с лекар. - Ако някоя от описаните нежелани реакции се прояви при Вас или ако забележите нежелана реакция, което не е описано в тази листовка, моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт. Листовката съдържа:

1. Какво представлява Пантенол Медикал спрей и за какво се използва?

2. Какво трябва да имате предвид преди да използвате Пантенол Медикал спрей?

3. Как да използвате Пантенол Медикал спрей?

4. Какви са възможните нежелани реакции?

5. Как да се съхранява Пантенол Медикал спрей?

6. Допълнителна информация.

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПАНТЕНОЛ МЕДИКАЛ СПРЕЙ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА? 1.1 Показания Подпомага процеса на заздравяване на наранявания. 1.2. Области на приложение Пантенол Медикал спрей се прилага като допълнително лечение при повърхностни наранявания на кожата, включително изгаряния, както и при нараняване на лигавиците.

2. КАКВО ТРЯБВА ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПАНТЕНОЛ МЕДИКАЛ СПРЕЙ? Кога не трябва да се употребява Пантенол Медикал спрей? Пантенол Медикал спрей не е предназначен за приложение в очите Пантенол Медикал спрей не трябва да се употребява, ако сте алергични (свъръхчувствителни) към активното вещество декспантенол или към някое от помощните вещества на лекарствения продукт. Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба Няма възрастови ограничения за употребата на Пантенол Медикал спрей. Приложението при деца трябва да става само в присъствието на възрастен. При впръскване на Пантенол Медикал спрей астматиците или пациентите страдащи от бронхо-пулмонарни заболявания (заболявания на бронхите и/или белите дробове) трябва да избягват вдишването на пропелент, защото е възможно това да предизвика дразнене на лигавицата или дори да предизвика астматичен пристъп. Да не се впръсква в очите! Да не се впръсква директно в устата или носа! Флаконът съдържа газ под налягане. Да се пази от директна слънчева светлина и от нагряване над 50°С! След изразходване на съдържанието му не трябва да се използва сила за отварянето му или да се изгаря. Флаконът да се изхвърля само след като е напълно празен. Да не се впръсква в пламък или срещу нажежени предмети. Да се съхранява далеч източници на запалване, а по време на употреба да не се пуши в близост до спрея. Да се съхранява на място, недостъпно за деца! („Означение за пожароопасност" (F+) Лесно запалим!) Знак за съответствие TRG 300 (Technische Regeln Druckgase [(German) technical rules concerning compressed gases]. Едновременна употреба на Пантенол Медикал спрей с други лекарствени продукти: При приложение на Пантенол Медикал спрей по предназначение, взаимодействия с други лекарствени продукти не са известни. Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако употребявате други лекарствени продукти, или ако доскоро сте взимали/прилагали такива, дори когато става дума за лекарствени продукти, които са без лекарско предписание. При приложение на Пантенол Медикал спрей в гениталната или аналната област и едновременно използване на кондоми може да се стигне до намаляване здравината на разкъсване поради съдържанието на парафин в спрея и с това да се намали сигурността на кондомите. Бременност и кърмене: Тъй като няма научни данни какво количество декспантенол навлиза в кръвообръшението от кожата, приложението на Пантенол Медикал спрей върху големи кожни участъци по време на бременност и кърмене би трябвало да става само ако по преценка на лекар, потенциалните ползи надвишават възможните рискове. Влияние върху способността за шофиране и работа с машини Не са необходими специфични предпазни мерки.

3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПАНТЕНОЛ МЕДИКАЛ СПРЕЙ? Винаги използвайте Пантенол Медикал спрей както е описано в тази листовка. Ако имате някакви съмнения, моля, винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт. В случай, че не е предписан по друг начин, Пантенол Медикал спрей се нанася, респ. напръсква равномерно върху лезията един или няколко пъти дневно. Начин на приложение: При приложение в областта на лицето Пантенол Медикал спрей не трябва да се впръсква директно. Препоръчва се впръскване върху ръката и нанасяне с нея върху съответната част от лицето. Да не се впръсква в очите! Да не се впръсква директно в устата или носа! При ползване флаконът трябва да се държи вертикално с вентила нагоре. За да се образува качествена пяна флаконът трябва да се разклати енергично преди всяко прилагане, особено ако продуктът не е бил използван дълго време. Възможно е при първоначалната употреба на спрея в началото за кратко да изтича само газ, преди да се появи нормалната пяна. Продължителност на употреба: Не са известни ограничения за продължителността на приложение на Пантенол Медикал спрей. Тя зависи от вида и протичането на заболяването. В случай на предозиране с Пантенол Медикал спрей: Много малко вероятно е предозиране с Пантенол Медикал спрей при съобразена с предписанията употреба. Въпреки това, ако случайно погълнете големи количества Пантенол Медикал спрей през устата, не се страхувайте от опасни последствия. Прекъсване или преждевременно спиране на употребата на Пантенол Медикал спрей: Тази стъпка ще се застраши успеха на лечението. Моля, продължете както е описано в раздел "Как да използвате Пантенол Медикал спрей"

4. КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ? Както при всички лекарствени продукти, така и при Пантенол Медикал спрей могат да се появят нежелани реакции, но не е задължително да се проявят при всеки пациент. За да бъдат оценени нежеланите реакции са използвани следните степени на честота: Много чести: Повече от 1 на 10 лекувани пациенти Чести: По-малко от 1 на 10, но повече от 1 на 100 лекувани пациенти Нечести: По-малко от 1 на 100, но повече от 1 на 1000 лекувани пациенти Редки: По-малко от 1 на 1000, но повече от 1 на 10 000 лекувани пациенти Много редки: По-малко от 1 на 10 000 лекувани пациенти, включително отделни съобщения Значими нежелани ефекти или признаци, за които да се следи и мерки, които да бъдат взети, когато сте засегнати от нежелани реакции: В много редки случаи може да се появи непоносимост, изразяваща се в контактни алергии. Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако някоя от описаните нежелани реакции Ви безпокои или забележите нежелани реакции, които не са описани в тази листовка.

5. КАК ДА СЕ СЪХРАНЯВА ПАНТЕНОЛ МЕДИКАЛ СПРЕЙ? Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Датата на годност на този продукт е отпечатана на флакона и на опаковката. Моля, не използвайте продукта след тази дата! Датата на годност на продукта се отнася до последния ден на посочения месец. Условия на съхранение: Да се съхранява при температура под 25° С, Вижте предупрежденията в раздела „Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба" Забележка за годността за употреба след отваряне След отваряне спреят е годен за употреба до изтичане на срока на годност.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Пантенол Медикал спрей? Активното вещество е 4,63 g декспантенол (dexpanthenol) в 100 g дермална пяна. Помощни вещества: цетостеарилов алкохол, парафин, лек течен; восък, лек течен; пероцетна киселина; пропелент и пречистена вода. Как изглежда Пантенол Медикал спрей и какво е съдържанието на опаковката: Флакон под налягане с дермална пяна (емулсия и пропелент) 138 ml=130g Притежател на разрешението за употреба и производител: Chauvin ankerpharm GmbH Brunsbutteler Damm 165-173 13581 Berlin Германия Тел.: (++49) 0800-0909490-94 (безплатно обаждане) Факс: (030) 33093-350 E-mail: ankerpharm@bausch.com Дата на последно одобрение на листовката: 05/2014 Уважаеми пациенти, Пантенол Медикал спрей е фина, мека пяна, която лесно се нанася върху кожата и не дразни болезнените кожни участъци. В случай на наличие на нарушение - слънчево изгаряне, или ожулване, или при раздразнена кожа, спреят позволява приложение на пяната върху кожата по хигиеничен начин върху големи кожни участъци, дори в трудно достъпни области. Кожата Ви е способна да се възстанови в известна степен чрез образуване на нови кожни клетки. Във всички случаи кожата Ви се нуждае от витамини и минерали за подпомагане на регенериращите способности. Пантотеновата киселина, като представител на групата витамини В, е съществена главно за метаболизма и клетъчния растеж. Получава се чрез преобразуване на активното вещество декспантенол, съдържащо се в спрея Пантенол Мед и кал. Пантотеновата киселина спомага за епителизирането на кожата и по такъв начин за лечението на засегнатите участъци. Лечебните качества на Пантенол Мед и кал спрей го правят еднакво подходящ за грижа за кожата на бебета, малки деца и на възрастни. Лесното и равномерно разпределение на активното вещество върху засегнатите участъци подпомага лекото лекуване на кожата. Chauvin Ankerpharm пожелават бързо възстановяване на Вас и Вашето дете!

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 4,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                           - 5.50 лв. - до
адрес на клиента (доставка Спиди).

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)    - 6.20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                            - 7.50 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

- над 5 кг. или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 11,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                                                     - 12.80 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 6.80 лв. до офис на спедитора и 8.50 до адрес на клиента и варират в зависимост от адреса и теглото на доставката.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Последна актуализация на цените: 07.11.2022 г.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ ПАНТЕНОЛ МЕДИКАЛ СПРЕЙ 4,63% дермална пяна PANTHENOL MEDICAL SPRAY 4,63% cutaneous foam 100 g дермална пяна съдържаща 4,63 g декспантенол (dexpanthenol) за приложение върху кожата Прочети повече >> ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ ПАНТЕНОЛ МЕДИКАЛ СПРЕЙ 4,63% дермална пяна PANTHENOL MEDICAL SPRAY 4,63% cutaneous foam 100 g дермална пяна съдържаща 4,63 g декспантенол (dexpanthenol) за приложение върху кожата Моля, прочетете внимателно тази листовка. Тя съдържа важна информация за Вас. Можете да закупите този лекарствен продукт без лекарско предписание. За да можете да постигнете максимален успех при лечението с Пантенол Мед и кал спрей, моля, следвайте следните указания. - Запазете листовката, може би ще Ви се наложи в бъдеще да я прочетете отново. - Ако Ви е необходима допълнителна информация или се нуждаете от съвет, попитайте Вашия фармацевт. - Ако симптомите Ви се влошат или ако няма подобрение, трябва задължително да се посъветвате с лекар. - Ако някоя от описаните нежелани реакции се прояви при Вас или ако забележите нежелана реакция, което не е описано в тази листовка, моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт. Листовката съдържа:

1. Какво представлява Пантенол Медикал спрей и за какво се използва?

2. Какво трябва да имате предвид преди да използвате Пантенол Медикал спрей?

3. Как да използвате Пантенол Медикал спрей?

4. Какви са възможните нежелани реакции?

5. Как да се съхранява Пантенол Медикал спрей?

6. Допълнителна информация.

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПАНТЕНОЛ МЕДИКАЛ СПРЕЙ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА? 1.1 Показания Подпомага процеса на заздравяване на наранявания. 1.2. Области на приложение Пантенол Медикал спрей се прилага като допълнително лечение при повърхностни наранявания на кожата, включително изгаряния, както и при нараняване на лигавиците.

2. КАКВО ТРЯБВА ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПАНТЕНОЛ МЕДИКАЛ СПРЕЙ? Кога не трябва да се употребява Пантенол Медикал спрей? Пантенол Медикал спрей не е предназначен за приложение в очите Пантенол Медикал спрей не трябва да се употребява, ако сте алергични (свъръхчувствителни) към активното вещество декспантенол или към някое от помощните вещества на лекарствения продукт. Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба Няма възрастови ограничения за употребата на Пантенол Медикал спрей. Приложението при деца трябва да става само в присъствието на възрастен. При впръскване на Пантенол Медикал спрей астматиците или пациентите страдащи от бронхо-пулмонарни заболявания (заболявания на бронхите и/или белите дробове) трябва да избягват вдишването на пропелент, защото е възможно това да предизвика дразнене на лигавицата или дори да предизвика астматичен пристъп. Да не се впръсква в очите! Да не се впръсква директно в устата или носа! Флаконът съдържа газ под налягане. Да се пази от директна слънчева светлина и от нагряване над 50°С! След изразходване на съдържанието му не трябва да се използва сила за отварянето му или да се изгаря. Флаконът да се изхвърля само след като е напълно празен. Да не се впръсква в пламък или срещу нажежени предмети. Да се съхранява далеч източници на запалване, а по време на употреба да не се пуши в близост до спрея. Да се съхранява на място, недостъпно за деца! („Означение за пожароопасност" (F+) Лесно запалим!) Знак за съответствие TRG 300 (Technische Regeln Druckgase [(German) technical rules concerning compressed gases]. Едновременна употреба на Пантенол Медикал спрей с други лекарствени продукти: При приложение на Пантенол Медикал спрей по предназначение, взаимодействия с други лекарствени продукти не са известни. Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако употребявате други лекарствени продукти, или ако доскоро сте взимали/прилагали такива, дори когато става дума за лекарствени продукти, които са без лекарско предписание. При приложение на Пантенол Медикал спрей в гениталната или аналната област и едновременно използване на кондоми може да се стигне до намаляване здравината на разкъсване поради съдържанието на парафин в спрея и с това да се намали сигурността на кондомите. Бременност и кърмене: Тъй като няма научни данни какво количество декспантенол навлиза в кръвообръшението от кожата, приложението на Пантенол Медикал спрей върху големи кожни участъци по време на бременност и кърмене би трябвало да става само ако по преценка на лекар, потенциалните ползи надвишават възможните рискове. Влияние върху способността за шофиране и работа с машини Не са необходими специфични предпазни мерки.

3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПАНТЕНОЛ МЕДИКАЛ СПРЕЙ? Винаги използвайте Пантенол Медикал спрей както е описано в тази листовка. Ако имате някакви съмнения, моля, винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт. В случай, че не е предписан по друг начин, Пантенол Медикал спрей се нанася, респ. напръсква равномерно върху лезията един или няколко пъти дневно. Начин на приложение: При приложение в областта на лицето Пантенол Медикал спрей не трябва да се впръсква директно. Препоръчва се впръскване върху ръката и нанасяне с нея върху съответната част от лицето. Да не се впръсква в очите! Да не се впръсква директно в устата или носа! При ползване флаконът трябва да се държи вертикално с вентила нагоре. За да се образува качествена пяна флаконът трябва да се разклати енергично преди всяко прилагане, особено ако продуктът не е бил използван дълго време. Възможно е при първоначалната употреба на спрея в началото за кратко да изтича само газ, преди да се появи нормалната пяна. Продължителност на употреба: Не са известни ограничения за продължителността на приложение на Пантенол Медикал спрей. Тя зависи от вида и протичането на заболяването. В случай на предозиране с Пантенол Медикал спрей: Много малко вероятно е предозиране с Пантенол Медикал спрей при съобразена с предписанията употреба. Въпреки това, ако случайно погълнете големи количества Пантенол Медикал спрей през устата, не се страхувайте от опасни последствия. Прекъсване или преждевременно спиране на употребата на Пантенол Медикал спрей: Тази стъпка ще се застраши успеха на лечението. Моля, продължете както е описано в раздел "Как да използвате Пантенол Медикал спрей"

4. КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ? Както при всички лекарствени продукти, така и при Пантенол Медикал спрей могат да се появят нежелани реакции, но не е задължително да се проявят при всеки пациент. За да бъдат оценени нежеланите реакции са използвани следните степени на честота: Много чести: Повече от 1 на 10 лекувани пациенти Чести: По-малко от 1 на 10, но повече от 1 на 100 лекувани пациенти Нечести: По-малко от 1 на 100, но повече от 1 на 1000 лекувани пациенти Редки: По-малко от 1 на 1000, но повече от 1 на 10 000 лекувани пациенти Много редки: По-малко от 1 на 10 000 лекувани пациенти, включително отделни съобщения Значими нежелани ефекти или признаци, за които да се следи и мерки, които да бъдат взети, когато сте засегнати от нежелани реакции: В много редки случаи може да се появи непоносимост, изразяваща се в контактни алергии. Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако някоя от описаните нежелани реакции Ви безпокои или забележите нежелани реакции, които не са описани в тази листовка.

5. КАК ДА СЕ СЪХРАНЯВА ПАНТЕНОЛ МЕДИКАЛ СПРЕЙ? Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Датата на годност на този продукт е отпечатана на флакона и на опаковката. Моля, не използвайте продукта след тази дата! Датата на годност на продукта се отнася до последния ден на посочения месец. Условия на съхранение: Да се съхранява при температура под 25° С, Вижте предупрежденията в раздела „Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба" Забележка за годността за употреба след отваряне След отваряне спреят е годен за употреба до изтичане на срока на годност.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Пантенол Медикал спрей? Активното вещество е 4,63 g декспантенол (dexpanthenol) в 100 g дермална пяна. Помощни вещества: цетостеарилов алкохол, парафин, лек течен; восък, лек течен; пероцетна киселина; пропелент и пречистена вода. Как изглежда Пантенол Медикал спрей и какво е съдържанието на опаковката: Флакон под налягане с дермална пяна (емулсия и пропелент) 138 ml=130g Притежател на разрешението за употреба и производител: Chauvin ankerpharm GmbH Brunsbutteler Damm 165-173 13581 Berlin Германия Тел.: (++49) 0800-0909490-94 (безплатно обаждане) Факс: (030) 33093-350 E-mail: ankerpharm@bausch.com Дата на последно одобрение на листовката: 05/2014 Уважаеми пациенти, Пантенол Медикал спрей е фина, мека пяна, която лесно се нанася върху кожата и не дразни болезнените кожни участъци. В случай на наличие на нарушение - слънчево изгаряне, или ожулване, или при раздразнена кожа, спреят позволява приложение на пяната върху кожата по хигиеничен начин върху големи кожни участъци, дори в трудно достъпни области. Кожата Ви е способна да се възстанови в известна степен чрез образуване на нови кожни клетки. Във всички случаи кожата Ви се нуждае от витамини и минерали за подпомагане на регенериращите способности. Пантотеновата киселина, като представител на групата витамини В, е съществена главно за метаболизма и клетъчния растеж. Получава се чрез преобразуване на активното вещество декспантенол, съдържащо се в спрея Пантенол Мед и кал. Пантотеновата киселина спомага за епителизирането на кожата и по такъв начин за лечението на засегнатите участъци. Лечебните качества на Пантенол Мед и кал спрей го правят еднакво подходящ за грижа за кожата на бебета, малки деца и на възрастни. Лесното и равномерно разпределение на активното вещество върху засегнатите участъци подпомага лекото лекуване на кожата. Chauvin Ankerpharm пожелават бързо възстановяване на Вас и Вашето дете!

Медия

Медия информация