0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ПАРАЦЕТАМОЛ ТАБЛ.500МГ Х 20 СФ

Дайте първото мнение за този продукт

2,00 лв.

Наличност: Свържете се с нас

Съдържа активно вещество парацетамол, което притежава изразено болкоуспокояващо и температуропонижаващо действие. Използва се за лечение на лека до средно изразена болка при главоболие, мигрена, зъбобол, ревматични и мускулни болки, менструални болки, възпаление на гърлото, както и за облекчаване на неразположението при висока температура и болки при простудни заболявания.

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ПОКАЗАНИЯ: ПАРАЦЕТАМОЛ / PARACETAMOL  Софарма таблетки съдържа активно вещество парацетамол, което притежава изразено болкоуспокояващо и температуропонижаващо действие. Парацетамол Софарма таблетки се използва за лечение на лека до средно изразена болка при главоболие, мигрена, зъбобол, ревматични и мускулни болки, менструални болки, възпаление на гърлото, както и за облекчаване на неразположението при висока температура и болки при простудни заболявания.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ:  Възрастни и деца над 12 години: по 1-2 таблетки 3-4 пъти дневно. Максимална дневна доза за възрастни - 8 таблетки. При деца над 12 години да не се приемат повече от 6 таблетки за 24 часа. - Деца от 6 до 12 години: по 1/2-1 таблетка 3-4 пъти дневно. - Деца под 6 години: лекарствената форма не е подходяща за деца под 6-годишна възраст. Препоръчва се интервалът между 2 приема да е 4-6 часа. Ако е необходимо, лекарствения продукт може да се приема на всеки 4 часа, но не повече от 4 пъти за 24 часа.

СЪСТАВ:   Активното вещество е Парацетамол 500 мг в една таблетка.  Другите съставки са: повидон, лактоза монохидрат, пшенично нишесте, магнезиев стеарат, талк.

ПАРАЦЕТАМОЛ ТАБЛ.500МГ Х 20 СФ се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

ПАРАЦЕТАМОЛ ТАБЛ.500МГ Х 20 СФ се произвежда от Софарма България.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 20911
Листовка

ЛИСТОВКА: Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.  Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 3 дни.  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1. Какво представлява Парацетамол Софарма и за какво се използва

2. Преди да използвате Парацетамол Софарма

3. Как да използвате Парацетамол Софарма

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Парацетамол Софарма

6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПАРАЦЕТАМОЛ СОФАРМА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА Парацетамол Софарма таблетки съдържа активно вещество парацетамол, което притежава изразено болкоуспокояващо и температуропонижаващо действие. Парацетамол Софарма таблетки се използва за лечение на лека до средно изразена болка при главоболие, мигрена, зъбобол, ревматични и мускулни болки, менструални болки, възпаление на гърлото, както и за облекчаване на неразположението при висока температура и болки при простудни заболявания.

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПАРАЦЕТАМОЛ СОФАРМА Не използвайте Парацетамол Софарма  ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество парацетамол или към някоя от останалите съставки на продукта,  ако имате тежко чернодробно заболяване. Обърнете специално внимание при употребата на Парацетамол Софарма.  Уведомете Вашия лекар, ако имате чернодробно или бъбречно заболяване.  Когато болката или високата температура продължат повече от 3 дни или симптомите се влошат, или се развият някакви други симптоми, не продължавайте лечението преди да се консултирате с лекар. Това лекарство съдържа парацетамол. Други лекарства също съдържат това активно вещество. Не комбинирайте такива лекарства, за да не надвишите препоръчаната дневна доза.  Да се използва с внимание при хроничен алкохолизъм.  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. При продължителна употреба на високи дози парацетамол лечението може да се повлияе и риска от нежелани лекарствени реакции да се повиши, ако приемате едновременно:  кумаринови антикоагуланти (лекарства, които намаляват съсирваемостта на кръвта),  ацетилсалицилова киселина (аспирин) и други нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС),  лекарства против повръщане (метоклопрамид, домперидон),  противоепилептични лекарства (фенитоин, карбамазепин, фенобарбитал),  антибактериални лекарства (изониазид, рифампицин, хлорамфеникол),  лекарства, повлияващи стомашната киселинност и лекарства за понижаване на холестерола. Ако лекарят назначи изследване на пикочна киселина или кръвна захар, трябва да го информирате, че приемате парацетамол.  По време на лечение с парацетамол не се препоръчва употреба на алкохол поради повишен риск от чернодробно увреждане.  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство. Употребата на парацетамол не се препоръчва през първото тримесечие на бременността. Може да се прилага по време на втория и третия триместър на бременността само по лекарско предписание. Парацетамол преминава в незначителни количества в кърмата, когато се прилага в лечебни дози. Няма данни, които да доказват вреден ефект върху кърмачето. В периода на кърмене може да се прилага при стриктно спазване на дневната лечебна доза и продължителността на лечебния курс. Шофиране и работа с машини. Няма данни за неблагоприятно повлияване на активното внимание, способността за шофиране и работа с машини. Важна информация относно някои от съставките на Парацетамол Софарма. Таблетките съдържат пшенично нишесте, подходящо за хора с цьолиакия (глутенова ентеропатия). Пациенти с алергия към пшеница (различна от цьолиакия) не трябва да приемат този продукт. В състава на таблетките се съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ПАРАЦЕТАМОЛ СОФАРМА. Винаги приемайте Парацетамол Софарма таблетки точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Таблетките се приемат през устата с вода. Обичайната доза е:  Възрастни и деца над 12 години: по 1-2 таблетки 3-4 пъти дневно. Максимална дневна доза за възрастни - 8 таблетки. При деца над 12 години да не се приемат повече от 6 таблетки за 24 часа.  Деца от 6 до 12 години: по 1/2-1 таблетка 3-4 пъти дневно.  Деца под 6 години: лекарствената форма не е подходяща за деца под 6-годишна възраст. Препоръчва се интервалът между 2 приема да е 4-6 часа. Ако е необходимо, лекарствения продукт може да се приема на всеки 4 часа, но не повече от 4 пъти за 24 часа. Курсът на лечение без консултация с лекар не трябва да бъде по-продължителен от 3 дни.  Ако сте приели доза, по-голяма от необходимата, може да се появят ранните признаци на отравяне с лекарството - тежест и болки в коремната област, гадене, повръщане, липса на апетит, безпокойство, общо неразположение. При съмнение за приемане на по-голяма доза парацетамол, посъветвайте се незабавно с лекуващия си лекар, дори ако се чувствате добре.  Ако пропуснете една доза, приемете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е станало време за следващата доза, приемете я както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ Както всички лекарства, Парацетамол Софарма таблетки може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Описани са в много редки случаи намален брой на тромбоцитите в кръвта, намален брой на левкоцитите с повишаване на възможността за развитие на инфекции, анемия. В много редки случаи се наблюдават тежки алергични реакции със затруднено дишане и замайване или прояви на свръхчувствителност от страна на кожата - сърбеж и обриви с различен характер, уртикария до тежки заболявания с образувания на мехури по кожата, устата, около очите и половите органи. От страна на дихателната система - затруднено дишане при предразположени пациенти, с проявена алергия към ацетилсалицилова киселина (аспирин) и други НСПВС. В редки случаи може да има леки прояви от страна на стомашно-чревния тракт (гадене, повръщане, коремни болки, диария). Продължителното приложение на високи дози може да доведе до увреждане на черния дроб, като ранните симптоми са гадене, повръщане, изпотяване и общо неразположение. При високи дози е възможно нарушение на бъбречната функция. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ПАРАЦЕТАМОЛ СОФАРМА. Да се съхранява в оригиналната опаковка, при температура под 25°С.  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.  Не използвайте Парацетамол Софарма след срока на годност, отбелязан върху блистера и картонената опаковка.  Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци.  Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Парацетамол Софарма таблетки:  Активното вещество е Парацетамол 500 мг в една таблетка.  Другите съставки са: повидон, лактоза монохидрат, пшенично нишесте, магнезиев стеарат, талк. Как изглежда Парацетамол Софарма таблетки и какво съдържа опаковката: плоски, бели, с розов оттенък таблетки, без мирис, с правилна кръгла форма, с делителна черта и диаметър 13 мм. Делителната черта е за разделяне на таблетката на две еднакви половини. 10 таблетки в блистер от РVС/алуминиево фолио, по 2 или 40 блистера в картонена кутия, заедно с листовка.  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.  Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.  Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 3 дни.  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Производител Софарма АД
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 4,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                           - 5.50 лв. - до
адрес на клиента (доставка Спиди).

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)    - 6.20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                            - 7.50 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

- над 5 кг. или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 11,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                                                     - 12.80 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 6.80 лв. до офис на спедитора и 8.50 до адрес на клиента и варират в зависимост от адреса и теглото на доставката.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Последна актуализация на цените: 07.11.2022 г.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.  Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 3 дни.  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1. Какво представлява Парацетамол Софарма и за какво се използва

2. Преди да използвате Парацетамол Софарма

3. Как да използвате Парацетамол Софарма

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Парацетамол Софарма

6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПАРАЦЕТАМОЛ СОФАРМА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА Парацетамол Софарма таблетки съдържа активно вещество парацетамол, което притежава изразено болкоуспокояващо и температуропонижаващо действие. Парацетамол Софарма таблетки се използва за лечение на лека до средно изразена болка при главоболие, мигрена, зъбобол, ревматични и мускулни болки, менструални болки, възпаление на гърлото, както и за облекчаване на неразположението при висока температура и болки при простудни заболявания.

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПАРАЦЕТАМОЛ СОФАРМА Не използвайте Парацетамол Софарма  ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество парацетамол или към някоя от останалите съставки на продукта,  ако имате тежко чернодробно заболяване. Обърнете специално внимание при употребата на Парацетамол Софарма.  Уведомете Вашия лекар, ако имате чернодробно или бъбречно заболяване.  Когато болката или високата температура продължат повече от 3 дни или симптомите се влошат, или се развият някакви други симптоми, не продължавайте лечението преди да се консултирате с лекар. Това лекарство съдържа парацетамол. Други лекарства също съдържат това активно вещество. Не комбинирайте такива лекарства, за да не надвишите препоръчаната дневна доза.  Да се използва с внимание при хроничен алкохолизъм.  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. При продължителна употреба на високи дози парацетамол лечението може да се повлияе и риска от нежелани лекарствени реакции да се повиши, ако приемате едновременно:  кумаринови антикоагуланти (лекарства, които намаляват съсирваемостта на кръвта),  ацетилсалицилова киселина (аспирин) и други нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС),  лекарства против повръщане (метоклопрамид, домперидон),  противоепилептични лекарства (фенитоин, карбамазепин, фенобарбитал),  антибактериални лекарства (изониазид, рифампицин, хлорамфеникол),  лекарства, повлияващи стомашната киселинност и лекарства за понижаване на холестерола. Ако лекарят назначи изследване на пикочна киселина или кръвна захар, трябва да го информирате, че приемате парацетамол.  По време на лечение с парацетамол не се препоръчва употреба на алкохол поради повишен риск от чернодробно увреждане.  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство. Употребата на парацетамол не се препоръчва през първото тримесечие на бременността. Може да се прилага по време на втория и третия триместър на бременността само по лекарско предписание. Парацетамол преминава в незначителни количества в кърмата, когато се прилага в лечебни дози. Няма данни, които да доказват вреден ефект върху кърмачето. В периода на кърмене може да се прилага при стриктно спазване на дневната лечебна доза и продължителността на лечебния курс. Шофиране и работа с машини. Няма данни за неблагоприятно повлияване на активното внимание, способността за шофиране и работа с машини. Важна информация относно някои от съставките на Парацетамол Софарма. Таблетките съдържат пшенично нишесте, подходящо за хора с цьолиакия (глутенова ентеропатия). Пациенти с алергия към пшеница (различна от цьолиакия) не трябва да приемат този продукт. В състава на таблетките се съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ПАРАЦЕТАМОЛ СОФАРМА. Винаги приемайте Парацетамол Софарма таблетки точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Таблетките се приемат през устата с вода. Обичайната доза е:  Възрастни и деца над 12 години: по 1-2 таблетки 3-4 пъти дневно. Максимална дневна доза за възрастни - 8 таблетки. При деца над 12 години да не се приемат повече от 6 таблетки за 24 часа.  Деца от 6 до 12 години: по 1/2-1 таблетка 3-4 пъти дневно.  Деца под 6 години: лекарствената форма не е подходяща за деца под 6-годишна възраст. Препоръчва се интервалът между 2 приема да е 4-6 часа. Ако е необходимо, лекарствения продукт може да се приема на всеки 4 часа, но не повече от 4 пъти за 24 часа. Курсът на лечение без консултация с лекар не трябва да бъде по-продължителен от 3 дни.  Ако сте приели доза, по-голяма от необходимата, може да се появят ранните признаци на отравяне с лекарството - тежест и болки в коремната област, гадене, повръщане, липса на апетит, безпокойство, общо неразположение. При съмнение за приемане на по-голяма доза парацетамол, посъветвайте се незабавно с лекуващия си лекар, дори ако се чувствате добре.  Ако пропуснете една доза, приемете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е станало време за следващата доза, приемете я както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ Както всички лекарства, Парацетамол Софарма таблетки може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Описани са в много редки случаи намален брой на тромбоцитите в кръвта, намален брой на левкоцитите с повишаване на възможността за развитие на инфекции, анемия. В много редки случаи се наблюдават тежки алергични реакции със затруднено дишане и замайване или прояви на свръхчувствителност от страна на кожата - сърбеж и обриви с различен характер, уртикария до тежки заболявания с образувания на мехури по кожата, устата, около очите и половите органи. От страна на дихателната система - затруднено дишане при предразположени пациенти, с проявена алергия към ацетилсалицилова киселина (аспирин) и други НСПВС. В редки случаи може да има леки прояви от страна на стомашно-чревния тракт (гадене, повръщане, коремни болки, диария). Продължителното приложение на високи дози може да доведе до увреждане на черния дроб, като ранните симптоми са гадене, повръщане, изпотяване и общо неразположение. При високи дози е възможно нарушение на бъбречната функция. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ПАРАЦЕТАМОЛ СОФАРМА. Да се съхранява в оригиналната опаковка, при температура под 25°С.  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.  Не използвайте Парацетамол Софарма след срока на годност, отбелязан върху блистера и картонената опаковка.  Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци.  Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Парацетамол Софарма таблетки:  Активното вещество е Парацетамол 500 мг в една таблетка.  Другите съставки са: повидон, лактоза монохидрат, пшенично нишесте, магнезиев стеарат, талк. Как изглежда Парацетамол Софарма таблетки и какво съдържа опаковката: плоски, бели, с розов оттенък таблетки, без мирис, с правилна кръгла форма, с делителна черта и диаметър 13 мм. Делителната черта е за разделяне на таблетката на две еднакви половини. 10 таблетки в блистер от РVС/алуминиево фолио, по 2 или 40 блистера в картонена кутия, заедно с листовка.  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.  Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.  Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 3 дни.  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Медия

Медия информация