0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ПСИЛО-БАЛСАМ 20 ГР

Дайте първото мнение за този продукт

8,08 лв.

Наличност: В наличност

ПСИЛО-БАЛСАМ гел представлява противоалергичен гел за външно локално приложение върху кожата, който се използва при ухапвания и ужилвания от насекоми, слънчеви изгаряния и изгаряния от първа степен, уртикария, сърбеж от различен произход, както и сърбяща екзема и варицела. Активната му съставка принадлежи към групата на антихистамините и оказва локално обезболяващо действие.Облекчава сърбежа като блокира действието на хистамина - вещество, което се освобождава в организма по време на алергична реакция. Приложен върху кожата, той облекчава сърбежа и в същото време потиска хистаминовата реакция на кожата. За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ И ПОКАЗАНИЯ: ПСИЛО-БАЛСАМ гел представлява противоалергичен гел за външно локално приложение върху кожата, който се използва при ухапвания и ужилвания от насекоми, слънчеви изгаряния и изгаряния от първа степен, уртикария, сърбеж от различен произход, както и сърбяща екзема и варицела. Активната му съставка принадлежи към групата на антихистамините и оказва локално обезболяващо действие.Облекчава сърбежа като блокира действието на хистамина - вещество, което се освобождава в организма по време на алергична реакция. Приложен върху кожата, той облекчава сърбежа и в същото време потиска хистаминовата реакция на кожата. За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Обичайната доза за възрастни и деца над 2 години: Гелът трябва да се нанася на тьнъл слой върху засегнатия участък от кожата и леко се втрива няколко пъти, но не повече от 3-4 пъти на ден. Той попива бързо и не оставя никакви видими следи. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва след изтичане на крайния срок за годност. Да се съхранява при температура под 25°С на място защитено от пряка слънчева светлина и източници на горещина, и недостъпно за деца.

СЪСТАВ: 100 g гел съдържат 1,0 g Diphenhydramine hydrochloride (дифенхидраминов хидрохлорид). Другите съставки са: цетилпиридин хлорид, макрогол-6-глицерол каприлокапрат, полиакрилова киселина, трометамол, пречистена вода.

ПСИЛО-БАЛСАМ Гел 1% 20 гр. се предлага във valeta.bg. Както всички други продукти от Дерматологични средства, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

ПСИЛО-БАЛСАМ Гел 1% 20 гр. се произвежда от STADA ARZNEIMITTEL AG, Германия.

 

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 22557
Листовка

ЛИСТОВКА: ПСИЛО БАЛСАМ 1 % гел PSILO BALSAM 1 % gel (Дифенхидраминов хидрохлорид / Diphenhydramine hydrochloride) Прочети повече >> ПСИЛО БАЛСАМ 1 % гел PSILO BALSAM 1 % gel (Дифенхидраминов хидрохлорид / Diphenhydramine hydrochloride) Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. - Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. - Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след няколко дни. - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1. Какво представлява Псило балсам и за какво се използва.

2. Преди да използвате Псило балсам

3. Как да използвате Псило балсам

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Псило балсам

6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПСИЛО БАЛСАМ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА Псило балсам е противоалергичен лекарствен продукт. Псило балсам се използва - за симптоматично лечение при слънчеви изгаряния и изгаряния от първа степен, ухапвания от насекоми, копривна треска (уртикария), сърбеж от различен произход, сърбяща екзема и варицела (лещенка).

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПСИЛО БАЛСАМ Не използвайте Псило балсам - ако сте алергични (свъръхчувствителни) към дифенхидраминов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на Псило балсам - върху големи области на тялото - едновременно с друг лекарствен продукт, съдържащ дифенхидраминов хидрохлорид, дори когато се приема през устата - при деца под 2 години Обърнете специално внимание при употребата на Псило балсам Псило балсам е предназначен само за външна употреба. Да не се прилага при нарушена цялост на кожата или върху мукозни мембрани. Моля кажете на Вашия лекар ако някои от симптомите се влошат или ако няма подобрение на състоянието Ви. Употреба на други лекарства Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Локално приложен, Псило балсам не взаимодейства с други лекарствени продукти. Бременност и кърмене Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Поради липса на данни за безопасност, Псило балсам не трябва да се използва по време на бременност и кърмене. Шофиране и работа с машини Досега няма данни Псило балсам да повлиява на способността за шофиране и работа с машини.

3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПСИЛО БАЛСАМ Само за външно приложение. Обичайната доза е: Възрастни и деца над 2 години: Гелът трябва да се нанася на тьнъл слой върху засегнатия участък от кожата няколко пъти, но не повече от 3-4 пъти на ден. Гелът се абсорбира бързо и не трябва да оставя никакви видими следи. Не използвайте повече от посочената доза Псило балсам гел. Моля консултирайте се с Вашия лекар ако мислите, че ефектът от Псило балсам е твърде силен или твърде слаб. Ако сте използвали повече от необходимата доза Псило балсам Ако случайно сте погълнали Псило балсам, обадете се веднага на Вашия лекар или отидете до спешното отделение на най-близката болница. Ако сте пропуснали да използвате Псило балсам Продължете Вашето лечение, както е предписано. Не използвайте по-голямо от обичайно използваното досега количество гел. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ Както всички лекарства, Псило балсам може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Може да настъпят следните изброени по-долу нежелани реакции. Честотата е неизвестна (от наличните данни не може да бъде направена оценка): - Реакции на свръхчувствителност (екзема, контактен дерматит) В случай на нежелана кожна реакция (например екзема или фотоалергична реакция), трябва да спрете употребата на Псило балсам гел и незабавно да се консултирате с лекар. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ПСИЛО БАЛСАМ Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Съхранявайте при температура под 25 0 С. Не използвайте Псило балсам 1% след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Псило балсам Активното вещество е дифенхидраминов хидрохлорид. 100 g гел съдържат 1 g дифенхидраминов хидрохлорид. Другите съставки са: цетилпиридин хлорид, макрогол-6-глицерол каприлокапрат, полиакрилова киселина, трометамол, пречистена вода. Как изглежда Псило балсам и какво съдържа опаковката Оргинални опаковки с 20 g и 50 g гел. Притежател на разрешението за употреба и производител STADA ARZNEIMITTEL AG Stadastrasse 2-18, 61118 Bad Vilbel Германия Дата на последно одобрение на листовката: Май 2010

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 4,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                           - 5.50 лв. - до
адрес на клиента (доставка Спиди).

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)    - 6.20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                            - 7.50 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

- над 5 кг. или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 11,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                                                     - 12.80 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 6.80 лв. до офис на спедитора и 8.50 до адрес на клиента и варират в зависимост от адреса и теглото на доставката.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Последна актуализация на цените: 07.11.2022 г.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: ПСИЛО БАЛСАМ 1 % гел PSILO BALSAM 1 % gel (Дифенхидраминов хидрохлорид / Diphenhydramine hydrochloride) Прочети повече >> ПСИЛО БАЛСАМ 1 % гел PSILO BALSAM 1 % gel (Дифенхидраминов хидрохлорид / Diphenhydramine hydrochloride) Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. - Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. - Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след няколко дни. - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1. Какво представлява Псило балсам и за какво се използва.

2. Преди да използвате Псило балсам

3. Как да използвате Псило балсам

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Псило балсам

6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПСИЛО БАЛСАМ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА Псило балсам е противоалергичен лекарствен продукт. Псило балсам се използва - за симптоматично лечение при слънчеви изгаряния и изгаряния от първа степен, ухапвания от насекоми, копривна треска (уртикария), сърбеж от различен произход, сърбяща екзема и варицела (лещенка).

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПСИЛО БАЛСАМ Не използвайте Псило балсам - ако сте алергични (свъръхчувствителни) към дифенхидраминов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на Псило балсам - върху големи области на тялото - едновременно с друг лекарствен продукт, съдържащ дифенхидраминов хидрохлорид, дори когато се приема през устата - при деца под 2 години Обърнете специално внимание при употребата на Псило балсам Псило балсам е предназначен само за външна употреба. Да не се прилага при нарушена цялост на кожата или върху мукозни мембрани. Моля кажете на Вашия лекар ако някои от симптомите се влошат или ако няма подобрение на състоянието Ви. Употреба на други лекарства Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Локално приложен, Псило балсам не взаимодейства с други лекарствени продукти. Бременност и кърмене Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Поради липса на данни за безопасност, Псило балсам не трябва да се използва по време на бременност и кърмене. Шофиране и работа с машини Досега няма данни Псило балсам да повлиява на способността за шофиране и работа с машини.

3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПСИЛО БАЛСАМ Само за външно приложение. Обичайната доза е: Възрастни и деца над 2 години: Гелът трябва да се нанася на тьнъл слой върху засегнатия участък от кожата няколко пъти, но не повече от 3-4 пъти на ден. Гелът се абсорбира бързо и не трябва да оставя никакви видими следи. Не използвайте повече от посочената доза Псило балсам гел. Моля консултирайте се с Вашия лекар ако мислите, че ефектът от Псило балсам е твърде силен или твърде слаб. Ако сте използвали повече от необходимата доза Псило балсам Ако случайно сте погълнали Псило балсам, обадете се веднага на Вашия лекар или отидете до спешното отделение на най-близката болница. Ако сте пропуснали да използвате Псило балсам Продължете Вашето лечение, както е предписано. Не използвайте по-голямо от обичайно използваното досега количество гел. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ Както всички лекарства, Псило балсам може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Може да настъпят следните изброени по-долу нежелани реакции. Честотата е неизвестна (от наличните данни не може да бъде направена оценка): - Реакции на свръхчувствителност (екзема, контактен дерматит) В случай на нежелана кожна реакция (например екзема или фотоалергична реакция), трябва да спрете употребата на Псило балсам гел и незабавно да се консултирате с лекар. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ПСИЛО БАЛСАМ Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Съхранявайте при температура под 25 0 С. Не използвайте Псило балсам 1% след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Псило балсам Активното вещество е дифенхидраминов хидрохлорид. 100 g гел съдържат 1 g дифенхидраминов хидрохлорид. Другите съставки са: цетилпиридин хлорид, макрогол-6-глицерол каприлокапрат, полиакрилова киселина, трометамол, пречистена вода. Как изглежда Псило балсам и какво съдържа опаковката Оргинални опаковки с 20 g и 50 g гел. Притежател на разрешението за употреба и производител STADA ARZNEIMITTEL AG Stadastrasse 2-18, 61118 Bad Vilbel Германия Дата на последно одобрение на листовката: Май 2010

Медия

Медия информация