0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

САРИДОН ТАБЛЕТКИ X 10

Дайте първото мнение за този продукт

4,37 лв.

Наличност: В наличност

Този продукт се изпозлва за облекчаване на болки при главоболие, зъбобол, менструално неразположение, следоперативна или ревматична болка; за облекчаване на болки и температура, свързани с настинки и грип. Саридон не се прилага при деца на възраст под 12 години.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ: Този продукт се изпозлва за облекчаване на болки при главоболие, зъбобол, менструално неразположение, следоперативна или ревматична болка; за облекчаване на болки и температура, свързани с настинки и грип. Саридон не се прилага при деца на възраст под 12 години.

УПОТРЕБА: Преди употреба прочетете листовката на продукта. Винаги приемайте това лекарство точно, както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Придържайте се към дозировката описана в тази листовка или дозировката, определена от Вашия лекар. Единичната доза за възрастни е 1-2 таблетки; за юноши на възраст между 12-16 години тя е 1 таблетка. При нужда можете да приемате до три единични дози в рамките на 24 часа. Приемайте таблетките с обилно количество вода или други течности. Ако смятате, че ефектът на лекарството е прекалено слаб или прекалено силен, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт. Съхранявайте на място, недостъпно за деца.

СЪСТАВ: Активните съставки във всяка таблетка са 250 mg парацетамол, 150 mg пропифеназон и 50 mg кофеин. Другите съставки са: хипромелоза; царевично нишесте; казеин формалдехцд; целулоза, микрокристална; силициев диоксид, колоиден безводен; талк; магнезиев стеарат.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 2796
Листовка

ЛИСТОВКА: информация за потребителя
САРИДОН® 250 mg/150 rng/50 mg таблетки
SARIDON® 250 mg/150 mg/50 mg tablets
парацетамол/пропифеназон/кофеин
paracetamol/propyphenazone/caffeine

Прочетете внимателно цялата листовка тъй като тя съдържа важна за Вас  информация.
Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1.    Какво представлява Саридон и за какво се използва
2.    Преди да приемете Саридон
3.    Как да приемате Саридон
4.    Възможни нежелани реакции
5.    Как да съхранявате Саридон
6.    Допълнителна информация


1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА САРИДОН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Саридон е аналгетик. Предназначен е за лечение на главоболие, зъбобол, менструално неразположение, ревматични и следоперативни болки. Саридон понижава температурата и облекчава простудна болка.

2. Какво трябва да знаете преди да приемете Саридон

Не приемайте Саридон

ако сте алергични към активните вещества (парацетамол, пропифеназон, кофеин) или към

някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);

ако сте алергични (свръхчувствителни) към пиразолони или сходни вещества

(свръхчувствителни към продукти съдържащи феназон, пропифеназон, аминофеназон,

метамизол), към продукти, съдържащи фенилбутазон или към ацетилсалицилова киселина;

ако страдате от наследствена глюкозо-6-фосфатна дехидрогеназна недостатъчност (доказана от хемолитична анемия);

ако имате остра чернодробна порфирия.

Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Саридон:

ако имате нарушена чернодробна функция (например в случаи на хронична злоупотреба с

алкохол или при хепатит);

ако имате нарушена бъбречна функция;

ако страдате от синдром на Гилбърт (различна по интензитет доброкачествена жълтеница вследствие на глюкуронил-трансферазна недостатъчност);

ако имате хематопоетична дисфункция

Ако провеждате лечение със Саридон или други аналгетици, съдържащи парацетамол, за продължителен период от време, може да получите бъбречно увреждане, а дори и необратима бъбречна недостатъчност.

Трябва да помните, че ако вземате продължително време аналгетици за лечение на главоболие, то може да се превърне в хронично.

Ако имате висока температура или болка, които продължават повече от една седмица, консултирайте се с лекар.

Ако имате астма, хроничен ринит или кожен обрив, или сте с повишена чувствителност към други аналгетици или противоревматични лекарства, трябва да проведете лечение със Саридон само след консултация с Вашия лекар.

Има съобщения за единични случаи на пристъпи на астма и анафилактоиден шок (тежка алергична реакция), свързани с използването на препарати, съдържащи пропифеназон и парацетамол, при чувствителни пациенти.

Съобщавани са много редки случаи на сериозни кожни реакции. В случай на зачервяване на кожата, обрив, мехури или лющене, незабавно прекратете приема на парацетамол и потърсете лекарска помощ.

Деца и юноши

Саридон не се прилага при деца на възраст под 12 години. Други лекарства и Саридон

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

Някои хипнотици, антиепилептични лекарства (напр. фенобарбитал, фенитоин и карбамазепин) и рифампицин могат да увеличат чернодробната токсичност на парацетамол. Същото се отнася и за злоупотребата с алкохол.

Чрез забавяне на изпразването на стомаха, например с помощта на пропантелин, скоростта на резорбция на парацетамол може да бъде намалена, а началото на действието му да бъде забавено. Ускоряването на изпразването на стомаха, например след прием на метоклопрамид, усилва скоростта на резорбция.

Комбинирането с хлорамфеникол удължава елиминацията на лекарството с по-голям риск от токсичност.

Приемът на метоклопрамид ускорява скоростта на резорбция. Клиничното значение на взаимодействията между парацетамол и производни на варфарин или кумарин не е установено. Поради тази причина, редовната продължителна употреба на парацетамол от пациенти, лекувани с перорални антикоагуланти, трябва да се извършва само под лекарско наблюдение.

Честотата на неутропения (понижаване на белите кръвни клетки) е по-голяма при едновременна употреба на парацетамол и AZT (зидовудин). Поради тази причина, Саридон може да се използва в комбинация с AZT само след консултация с лекар.

Кофеинът е антагонист на много седативни вещества като барбитурати, антихистамини и други. Кофеинът засилва тахикардията, предизвикана от симпатомиметици, тироксин и други. При вещества с широк спектър на действие (напр. бензодиазепини), взаимодействията могат да се

проявят в множество форми и не са предсказуеми, Пероралните контрацептиви, симетидин и днсулфирам понижават метаболизма на кофеин, докато барбитуратите и тютюнопушенето го ускоряват. Кофеинът понижава елиминацията на теофилин. Кофеинът повишава потенциала за пристрастяване към вещества като ефедрин. Едновременната употреба на някои инхнбитори на гираза може да удължи елиминацията на кофеин и неговия метаболит параксантин.

Въпреки че теоретично е възможно, няма клинични доказателства, че кофеинът увеличава потенциала за пристрастяване към болкоуспокоявакци лекарствени вещества като парацетамол.

Саридон с храна и напитки

Не приемайте болкоуспокояващи като Саридон едновременно с алкохол или ако страдате от увреждания вследствие прием на алкохол.

Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Ако сте бременна или кърмите, не трябва да приемате Саридон, освен ако имате изричното разрешение на лекар.

Шофиране и работа с машини

Някои пациенти може да получат замайване или сънливост при употребата на парацетамол. Пациентите трябва да бъдат внимателни при извършването на дейности, изискващи повишено внимание.

Саридон съдържа казеин формалдехид

Може да причини стомашно разстройство и диария.

3. Как да приемате Саридон

Винаги приемайте това лекарство точно, както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Препоръчителната доза е:

Възрастни: еднократна доза от 1-2 таблетки..

Употреба при деца над 12 години: еднократна доза от 1 таблетка.

При нужда може да вземете до три еднократни дози в рамките на 24 часа.

Приемайте таблетките с много вода или друга течност. Придържайте се към дозата, отбелязана на опаковката или предписана от лекаря. Ако прецените, че ефектът на лекарството е прекалено силен или прекалено слаб, консултирайте се с Вашия лекар.

Не приемайте Саридон в дози по-високи от указаните в тази листовка. Както и при останалите аналгетици, Саридон не трябва да се прилага редовно за дълъг период от време, освен ако не сте под лекарско наблюдение.

Ако сте приели повече от необходимата доза Саридон

Моля, уведомете Вашия лекар, ако предозирате Саридон. В зависимост от степента на интоксикация той ще реши какви мерки да бъдат взети.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Изброените нежелани реакции се основават на спонтанни постмаркетингови доклади за Саридон, включително за перорално краткосрочно и дългосрочно лечение, поради това не е възможно групиране по честота.

Респираторни, гръдни и медиастинални нарушения Задух, астма

Нарушения на кръвта и лимфната система

Намаляване броя на различните видове кръвни клетки (тромбоцитопения, тромбоцитопенична пурпура, левкопения, агранулоцитоза, панцитопения)

Стомашно-чревни нарушения

Гадене, повръщане, стомашен дискомфорт, диария и коремна болка. Хепатобилиарни нарушения

Чернодробно увреждане, хепатит, както и дозо-зависима чернодробна недостатъчност, чернодробна некроза (включително с фатален изход). Хроничната неодобрена употреба може да доведе до чернодробна фиброза, цироза на черния дроб, включително с фатален изход.

Нарушения на нервната система Световъртеж, сънливост.

Нарушения на бъбреците и пикочните пътища Бъбречно увреждане особено в случай на предозиране.

Нарушения на кожата и подкожната тъкан

Докладвани са много редки случаи на сериозни кожни реакции.

Сърбеж, зачервяване на кожата, обрив, алергичен оток и ангиоедем, синдром на Stevens-Johnson, токсична епидермална некролиза и други.

Нарушения на имунната система

Реакции на свръхчувствителност, тежки анафилактоидни реакции, анафилактичен шок

Ако забележите подобни ефекти, прекратете приема на Саридон и веднага уведомете Вашия лекар.

Съобщаване на нежелани реакции

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това

включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите

нежелани реакции директно чрез

Изпълнителната агенция по лекарствата:

ул., Дамян Груев" № 8

1303 София

тел.:+359 2 8903417

уебсайт: www .bda.bg.

Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

5. Как да съхранявате Саридон

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху блистера и картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

Какво съдържа Саридон

Активните вещества са: парацетамол (paracetamol), пропифеназон (propyphenazone) и кофеин {caffeine).

Една таблетка съдържа 250 mg парацетамол, 150 mg пропифеназон и 50 mg кофеин като лекарствени вещества.

Другите съставки са: хипромелоза; царевично нишесте; казеин формалдехцд; целулоза, микрокристална; силициев диоксид, колоиден безводен; талк; магнезиев стеарат.

Как изглежда Саридон и какво съдържа опаковката

Блистер от PVC/A1-фолио с по 10 таблетки.

Притежател на разрешението за употреба и производител

Притежател на разрешението за употреба

Байер България ЕООД, България

Производител

Delpharm Gail lard, Франция.

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат до 12 часа на следващия. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: информация за потребителя
САРИДОН® 250 mg/150 rng/50 mg таблетки
SARIDON® 250 mg/150 mg/50 mg tablets
парацетамол/пропифеназон/кофеин
paracetamol/propyphenazone/caffeine

Прочетете внимателно цялата листовка тъй като тя съдържа важна за Вас  информация.
Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1.    Какво представлява Саридон и за какво се използва
2.    Преди да приемете Саридон
3.    Как да приемате Саридон
4.    Възможни нежелани реакции
5.    Как да съхранявате Саридон
6.    Допълнителна информация


1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА САРИДОН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Саридон е аналгетик. Предназначен е за лечение на главоболие, зъбобол, менструално неразположение, ревматични и следоперативни болки. Саридон понижава температурата и облекчава простудна болка.

2. Какво трябва да знаете преди да приемете Саридон

Не приемайте Саридон

ако сте алергични към активните вещества (парацетамол, пропифеназон, кофеин) или към

някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);

ако сте алергични (свръхчувствителни) към пиразолони или сходни вещества

(свръхчувствителни към продукти съдържащи феназон, пропифеназон, аминофеназон,

метамизол), към продукти, съдържащи фенилбутазон или към ацетилсалицилова киселина;

ако страдате от наследствена глюкозо-6-фосфатна дехидрогеназна недостатъчност (доказана от хемолитична анемия);

ако имате остра чернодробна порфирия.

Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Саридон:

ако имате нарушена чернодробна функция (например в случаи на хронична злоупотреба с

алкохол или при хепатит);

ако имате нарушена бъбречна функция;

ако страдате от синдром на Гилбърт (различна по интензитет доброкачествена жълтеница вследствие на глюкуронил-трансферазна недостатъчност);

ако имате хематопоетична дисфункция

Ако провеждате лечение със Саридон или други аналгетици, съдържащи парацетамол, за продължителен период от време, може да получите бъбречно увреждане, а дори и необратима бъбречна недостатъчност.

Трябва да помните, че ако вземате продължително време аналгетици за лечение на главоболие, то може да се превърне в хронично.

Ако имате висока температура или болка, които продължават повече от една седмица, консултирайте се с лекар.

Ако имате астма, хроничен ринит или кожен обрив, или сте с повишена чувствителност към други аналгетици или противоревматични лекарства, трябва да проведете лечение със Саридон само след консултация с Вашия лекар.

Има съобщения за единични случаи на пристъпи на астма и анафилактоиден шок (тежка алергична реакция), свързани с използването на препарати, съдържащи пропифеназон и парацетамол, при чувствителни пациенти.

Съобщавани са много редки случаи на сериозни кожни реакции. В случай на зачервяване на кожата, обрив, мехури или лющене, незабавно прекратете приема на парацетамол и потърсете лекарска помощ.

Деца и юноши

Саридон не се прилага при деца на възраст под 12 години. Други лекарства и Саридон

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

Някои хипнотици, антиепилептични лекарства (напр. фенобарбитал, фенитоин и карбамазепин) и рифампицин могат да увеличат чернодробната токсичност на парацетамол. Същото се отнася и за злоупотребата с алкохол.

Чрез забавяне на изпразването на стомаха, например с помощта на пропантелин, скоростта на резорбция на парацетамол може да бъде намалена, а началото на действието му да бъде забавено. Ускоряването на изпразването на стомаха, например след прием на метоклопрамид, усилва скоростта на резорбция.

Комбинирането с хлорамфеникол удължава елиминацията на лекарството с по-голям риск от токсичност.

Приемът на метоклопрамид ускорява скоростта на резорбция. Клиничното значение на взаимодействията между парацетамол и производни на варфарин или кумарин не е установено. Поради тази причина, редовната продължителна употреба на парацетамол от пациенти, лекувани с перорални антикоагуланти, трябва да се извършва само под лекарско наблюдение.

Честотата на неутропения (понижаване на белите кръвни клетки) е по-голяма при едновременна употреба на парацетамол и AZT (зидовудин). Поради тази причина, Саридон може да се използва в комбинация с AZT само след консултация с лекар.

Кофеинът е антагонист на много седативни вещества като барбитурати, антихистамини и други. Кофеинът засилва тахикардията, предизвикана от симпатомиметици, тироксин и други. При вещества с широк спектър на действие (напр. бензодиазепини), взаимодействията могат да се

проявят в множество форми и не са предсказуеми, Пероралните контрацептиви, симетидин и днсулфирам понижават метаболизма на кофеин, докато барбитуратите и тютюнопушенето го ускоряват. Кофеинът понижава елиминацията на теофилин. Кофеинът повишава потенциала за пристрастяване към вещества като ефедрин. Едновременната употреба на някои инхнбитори на гираза може да удължи елиминацията на кофеин и неговия метаболит параксантин.

Въпреки че теоретично е възможно, няма клинични доказателства, че кофеинът увеличава потенциала за пристрастяване към болкоуспокоявакци лекарствени вещества като парацетамол.

Саридон с храна и напитки

Не приемайте болкоуспокояващи като Саридон едновременно с алкохол или ако страдате от увреждания вследствие прием на алкохол.

Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Ако сте бременна или кърмите, не трябва да приемате Саридон, освен ако имате изричното разрешение на лекар.

Шофиране и работа с машини

Някои пациенти може да получат замайване или сънливост при употребата на парацетамол. Пациентите трябва да бъдат внимателни при извършването на дейности, изискващи повишено внимание.

Саридон съдържа казеин формалдехид

Може да причини стомашно разстройство и диария.

3. Как да приемате Саридон

Винаги приемайте това лекарство точно, както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Препоръчителната доза е:

Възрастни: еднократна доза от 1-2 таблетки..

Употреба при деца над 12 години: еднократна доза от 1 таблетка.

При нужда може да вземете до три еднократни дози в рамките на 24 часа.

Приемайте таблетките с много вода или друга течност. Придържайте се към дозата, отбелязана на опаковката или предписана от лекаря. Ако прецените, че ефектът на лекарството е прекалено силен или прекалено слаб, консултирайте се с Вашия лекар.

Не приемайте Саридон в дози по-високи от указаните в тази листовка. Както и при останалите аналгетици, Саридон не трябва да се прилага редовно за дълъг период от време, освен ако не сте под лекарско наблюдение.

Ако сте приели повече от необходимата доза Саридон

Моля, уведомете Вашия лекар, ако предозирате Саридон. В зависимост от степента на интоксикация той ще реши какви мерки да бъдат взети.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Изброените нежелани реакции се основават на спонтанни постмаркетингови доклади за Саридон, включително за перорално краткосрочно и дългосрочно лечение, поради това не е възможно групиране по честота.

Респираторни, гръдни и медиастинални нарушения Задух, астма

Нарушения на кръвта и лимфната система

Намаляване броя на различните видове кръвни клетки (тромбоцитопения, тромбоцитопенична пурпура, левкопения, агранулоцитоза, панцитопения)

Стомашно-чревни нарушения

Гадене, повръщане, стомашен дискомфорт, диария и коремна болка. Хепатобилиарни нарушения

Чернодробно увреждане, хепатит, както и дозо-зависима чернодробна недостатъчност, чернодробна некроза (включително с фатален изход). Хроничната неодобрена употреба може да доведе до чернодробна фиброза, цироза на черния дроб, включително с фатален изход.

Нарушения на нервната система Световъртеж, сънливост.

Нарушения на бъбреците и пикочните пътища Бъбречно увреждане особено в случай на предозиране.

Нарушения на кожата и подкожната тъкан

Докладвани са много редки случаи на сериозни кожни реакции.

Сърбеж, зачервяване на кожата, обрив, алергичен оток и ангиоедем, синдром на Stevens-Johnson, токсична епидермална некролиза и други.

Нарушения на имунната система

Реакции на свръхчувствителност, тежки анафилактоидни реакции, анафилактичен шок

Ако забележите подобни ефекти, прекратете приема на Саридон и веднага уведомете Вашия лекар.

Съобщаване на нежелани реакции

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това

включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите

нежелани реакции директно чрез

Изпълнителната агенция по лекарствата:

ул., Дамян Груев" № 8

1303 София

тел.:+359 2 8903417

уебсайт: www .bda.bg.

Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

5. Как да съхранявате Саридон

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху блистера и картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

Какво съдържа Саридон

Активните вещества са: парацетамол (paracetamol), пропифеназон (propyphenazone) и кофеин {caffeine).

Една таблетка съдържа 250 mg парацетамол, 150 mg пропифеназон и 50 mg кофеин като лекарствени вещества.

Другите съставки са: хипромелоза; царевично нишесте; казеин формалдехцд; целулоза, микрокристална; силициев диоксид, колоиден безводен; талк; магнезиев стеарат.

Как изглежда Саридон и какво съдържа опаковката

Блистер от PVC/A1-фолио с по 10 таблетки.

Притежател на разрешението за употреба и производител

Притежател на разрешението за употреба

Байер България ЕООД, България

Производител

Delpharm Gail lard, Франция.

Медия

Медия информация