0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

СЕПТОФОРТ 2 МГ Х 24 ТАБЛ.

Дайте първото мнение за този продукт

6,08 лв.

Наличност: В наличност

Септофорт представлява лекарствен продукт, под формата на таблетки за смучене, предназначен за лечение на възпаления и инфекции в гърлото и устната кухина. Септофорт се използва за локално лечение при възпалени венци, инфекции на устната кухина: афти, гъбични инфекции, възпаление на устната кухина вследствие на стоматологични манипулации, възпаление на езика, назофаринкса и сливиците, за поддържане на хигиена на устната кухина след тонзилоектомия (изваждане на сливиците) и вадене на зъб. Септофорт ефективно облекчава болките в гърлото при фарингити, ларингити и тонзилити. Септофорт представлява мощен антисептик и дезинфектант, който се сблъсква с бактериите причинители на инфекцията и спира тяхното развитие. Септофорт е ефективен срещу широк спектър бактерии и гъбички - стрептококи, стафилококи, кандида и др. Септофорт съдържа хлорхексидин диглюконат. Преди употреба прочетете приложената листовка на продукта.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ И ПОКАЗАНИЯ  Септофорт представлява лекарствен продукт, под формата на таблетки за смучене, предназначен за лечение на възпаления и инфекции в гърлото и устната кухина. Септофорт се използва за локално лечение при възпалени венци, инфекции на устната кухина: афти, гъбични инфекции, възпаление на устната кухина вследствие на стоматологични манипулации, възпаление на езика, назофаринкса и сливиците, за поддържане на хигиена на устната кухина след тонзилоектомия (изваждане на сливиците) и вадене на зъб. Септофорт ефективно облекчава болките в гърлото при фарингити, ларингити и тонзилити. Септофорт представлява мощен антисептик и дезинфектант, който се сблъсква с бактериите причинители на инфекцията и спира тяхното развитие. Септофорт е ефективен срещу широк спектър бактерии и гъбички - стрептококи, стафилококи, кандида и др. Септофорт съдържа хлорхексидин диглюконат. Преди употреба прочетете приложената листовка на продукта.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Винаги приемайте Септофорт, точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Обичайната доза е:
Възрастни - 1 таблетка 3 пъти дневно след хранене, докато се разтвори в устата, с интервал между отделните приеми от 2 часа.
Деца над 12 години и младежи - 1 таблетка 3 пъти дневно.
Деца от 5-12 години - 1/2 до 1 таблетка два пъти дневно.
Този продукт не се препоръчва за деца под 5 годишна възраст.
Таблетките могат да се прилагат при диабетици, тъй като съдържат сорбитол вместо захар.

Предупреждение: Да не се приема при свръхчувствителност (алергия) към хлорексидин или някое от помощните вещества. Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако в момента приемате, или наскоро сте приемали някакви лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. При поява на нежелани реакции уведомете Вашия лекар или фармацевт. Да не се превишава препоръчителната доза. Да не се използва след изтичане на срока на годност, отбелязан върху кутията и блистера. Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина. Да се съхранява под 25°С на сухо място, недостъпно за деца.

СЪСТАВ: Активното вещество е: хлорхексидинов диглюконат. Една таблетка за смучене съдържа 2 mg хлорхексидинов диглюконат.
Другите съставки са: Euroblend Green 600938 (Хинолиново жълто Е104 и Патент синьо Е131), магнезиев стеарат, аромат на мента, аспартам, царевично нишесте, сорбитол.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 41116
Листовка

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
Септофорт 2 mg, таблетки за смучене, пресовани
Septofort 2 mg, compressed lozenges
хлорхексидинов диглюконат (chlorhexidine digluconate)
Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошат или не се подобряват след 3 дни.

В тази листовка:
1. Какво представлява Септофорт 2 mg и за какво се използва
2. Преди да приемете Септофорт 2 mg
3. Как да приемате Септофорт 2 mg
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате Септофорт 2 mg
6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА СЕПТОФОРТ 2 MG И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Септофорт 2 mg се използва за локално лечение при възпалени венци, инфекции на устната кухина: афти, гъбични инфекции, възпаление на устната кухина вследствие на стоматологични манипулации, възпаление на езика, назофаринкса и сливиците, за поддържане на хигиена на устната кухина след тонзилоектомия (изваждане на сливиците) и вадене на зъб. Използва се и като допълнително лечение при болезнени разязвявания на лигавицата на устната кухина, които могат да са резултат от множество фактори.

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ СЕПТОФОРТ 2 MG
Не приемайте Септофорт 2 mg:

 ако сте алергични (свръхчувствителни) към хлорхексидин или към някоя от останалите съставки на продукта.

Обърнете специално внимание при употребата на Септофорт 2 mg
Поради съдържание на сорбитол, продуктът не трябва да се използва от хора, които имат свръхчувствителност към фруктоза и хора, които страдат от фруктозо 1,6-дифосфатна недостатъчност. Поради съдържанието на аспартам, продуктът не трябва да се употребява от хора с фенилкетонурия.

Прием на други лекарства
Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
Трябва да има поне 30 минути между приема на Септофорт 2 mg и почистването на зъбите, тъй като това оказва влияние.

Прием на Септофорт 2 mg с храни и напитки
Не се хранете и не пийте течности в рамките на 1-2 часа след приема.

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Шофиране и работа с машини
Този продукт не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ СЕПТОФОРТ 2 MG
Винаги приемайте Септофорт, точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Обичайната доза е:
Възрастни - 1 таблетка 3 пъти дневно след хранене, докато се разтвори в устата, с интервал между отделните приеми от 2 часа.
Деца от 5-12 години - 1/2 до 1 таблетка два пъти дневно.
Деца над 12 години и младежи - 1 таблетка 3 пъти дневно.
Този продукт не се препоръчва за деца под 5 годишна възраст.
Таблетките могат да се прилагат при диабетици, тъй като съдържат сорбитол вместо захар.

Ако сте приели повече от необходимата доза Септофорт 2 mg
Предозиране може да се появи след като погълнете по-голямо количество от активното вещество. В този случай е препоръчителен приема на мляко, белтък и незабавно да се свържете с Вашия лекар, или да посетите спешното отделение на най-близката болница.

Ако сте пропуснали да приемете Септофорт 2 mg
Продължете да приемате обичайната доза в обичайното време; няма значение, ако сте пропуснали една доза. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
Трябва да информирате Вашия лекар, ако Вашите симптоми се влошат или не се подобряват след 3 дни.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Като всички лекарства, Септофорт 2 мг може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Нежеланите реакции са изброени по-долу.
Зачервяване на кожата, алергични реакции, възпаление на лигавицата на устната кухина и жълтокафяво оцветяване на зъбите и езика (което може да се предотврати чрез редовно и активно почистване на зъбите, или прекратяване на лечението) могат да се появят рядко.
Временно нарушение на вкусовото усещане и парене по езика могат да се появят в началото на лечението. При пациенти, чувствителни към сорбитол може да се появи диария.
Прекратете приема на продукта незабавно или се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт, ако се появи някаква кожна алергична реакция (зачервяване или сърбеж, друга алергична реакция).

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ СЕПТОФОРТ 2 MG
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Да се съхранява под 25°С на сухо място.
Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина.
Не използвайте Септофорт 2 mg след изтичане на срока на годност, отбелязан върху кутията и блистера.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Септофорт 2 mg
Активното вещество е: хлорхексидинов диглюконат. Една таблетка за смучене съдържа 2 mg хлорхексидинов диглюконат.
Другите съставки са: Euroblend Green 600938 (Хинолиново жълто Е104 и Патент синьо Е131), магнезиев стеарат, аромат на мента, аспартам, царевично нишесте, сорбитол.

Как изглежда Септофорт 2 mg и какво съдържа опаковката
Таблетките са светло зелени, плоски, кръгли, с ментов аромат и леко сладък ментов вкус. Една картонена кутия съдържа 12 или 24 таблетки за смучене в PVC/PVDC//Al блистери заедно с листовка за пациента.
Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

Притежател на разрешението за употреба и производител:
WALMARK, a.s., Чешка Република.

Дата на последно одобрение на листовката: Януари/2011.

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

        ВАЖНО

         Поради извънредната ситуация поръчките направени през сайта може да се забавят.

         За някои продукти не може да гарантираме наличност.  Ще направим всичко възможно да обърнем внимание на всеки клиент и на всяка поръчка.  

         Молим за вашето разбиране и се надяваме скоро да възобновим нормалния процес на работа.

        ИСКРЕНО СЕ ИЗВИНЯВАМЕ И НЕКА ЗАЕДНО МИНЕМ ПРЕЗ ТРУДНАТА СИТУАЦИЯ

 Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат до 12 часа на следващия. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
Септофорт 2 mg, таблетки за смучене, пресовани
Septofort 2 mg, compressed lozenges
хлорхексидинов диглюконат (chlorhexidine digluconate)
Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошат или не се подобряват след 3 дни.

В тази листовка:
1. Какво представлява Септофорт 2 mg и за какво се използва
2. Преди да приемете Септофорт 2 mg
3. Как да приемате Септофорт 2 mg
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате Септофорт 2 mg
6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА СЕПТОФОРТ 2 MG И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Септофорт 2 mg се използва за локално лечение при възпалени венци, инфекции на устната кухина: афти, гъбични инфекции, възпаление на устната кухина вследствие на стоматологични манипулации, възпаление на езика, назофаринкса и сливиците, за поддържане на хигиена на устната кухина след тонзилоектомия (изваждане на сливиците) и вадене на зъб. Използва се и като допълнително лечение при болезнени разязвявания на лигавицата на устната кухина, които могат да са резултат от множество фактори.

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ СЕПТОФОРТ 2 MG
Не приемайте Септофорт 2 mg:

 ако сте алергични (свръхчувствителни) към хлорхексидин или към някоя от останалите съставки на продукта.

Обърнете специално внимание при употребата на Септофорт 2 mg
Поради съдържание на сорбитол, продуктът не трябва да се използва от хора, които имат свръхчувствителност към фруктоза и хора, които страдат от фруктозо 1,6-дифосфатна недостатъчност. Поради съдържанието на аспартам, продуктът не трябва да се употребява от хора с фенилкетонурия.

Прием на други лекарства
Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
Трябва да има поне 30 минути между приема на Септофорт 2 mg и почистването на зъбите, тъй като това оказва влияние.

Прием на Септофорт 2 mg с храни и напитки
Не се хранете и не пийте течности в рамките на 1-2 часа след приема.

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Шофиране и работа с машини
Този продукт не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ СЕПТОФОРТ 2 MG
Винаги приемайте Септофорт, точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Обичайната доза е:
Възрастни - 1 таблетка 3 пъти дневно след хранене, докато се разтвори в устата, с интервал между отделните приеми от 2 часа.
Деца от 5-12 години - 1/2 до 1 таблетка два пъти дневно.
Деца над 12 години и младежи - 1 таблетка 3 пъти дневно.
Този продукт не се препоръчва за деца под 5 годишна възраст.
Таблетките могат да се прилагат при диабетици, тъй като съдържат сорбитол вместо захар.

Ако сте приели повече от необходимата доза Септофорт 2 mg
Предозиране може да се появи след като погълнете по-голямо количество от активното вещество. В този случай е препоръчителен приема на мляко, белтък и незабавно да се свържете с Вашия лекар, или да посетите спешното отделение на най-близката болница.

Ако сте пропуснали да приемете Септофорт 2 mg
Продължете да приемате обичайната доза в обичайното време; няма значение, ако сте пропуснали една доза. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
Трябва да информирате Вашия лекар, ако Вашите симптоми се влошат или не се подобряват след 3 дни.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Като всички лекарства, Септофорт 2 мг може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Нежеланите реакции са изброени по-долу.
Зачервяване на кожата, алергични реакции, възпаление на лигавицата на устната кухина и жълтокафяво оцветяване на зъбите и езика (което може да се предотврати чрез редовно и активно почистване на зъбите, или прекратяване на лечението) могат да се появят рядко.
Временно нарушение на вкусовото усещане и парене по езика могат да се появят в началото на лечението. При пациенти, чувствителни към сорбитол може да се появи диария.
Прекратете приема на продукта незабавно или се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт, ако се появи някаква кожна алергична реакция (зачервяване или сърбеж, друга алергична реакция).

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ СЕПТОФОРТ 2 MG
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Да се съхранява под 25°С на сухо място.
Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина.
Не използвайте Септофорт 2 mg след изтичане на срока на годност, отбелязан върху кутията и блистера.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Септофорт 2 mg
Активното вещество е: хлорхексидинов диглюконат. Една таблетка за смучене съдържа 2 mg хлорхексидинов диглюконат.
Другите съставки са: Euroblend Green 600938 (Хинолиново жълто Е104 и Патент синьо Е131), магнезиев стеарат, аромат на мента, аспартам, царевично нишесте, сорбитол.

Как изглежда Септофорт 2 mg и какво съдържа опаковката
Таблетките са светло зелени, плоски, кръгли, с ментов аромат и леко сладък ментов вкус. Една картонена кутия съдържа 12 или 24 таблетки за смучене в PVC/PVDC//Al блистери заедно с листовка за пациента.
Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

Притежател на разрешението за употреба и производител:
WALMARK, a.s., Чешка Република.

Дата на последно одобрение на листовката: Януари/2011.

Медия

Медия информация