0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ТАНТУМ верде ЛИМОН табл. 3мг х 20

Дайте първото мнение за този продукт

10,36 лв.

Наличност: В наличност

Тантум Верде са таблетки за смучене, съдържащи активното вещество бензидаминов хидрохлорид. Бензидаминовият хидрохлорид притежава изразени противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. Въз основа на бързото проникване и локалното натрупване във възпалената тъкан се стига до бързо затихване на симптомите.Тантум Верде е с добра локална поносимост и води до целенасочена терапия на възпалителните симптоми и на оплакванията при преглъщане.Тантум Верде се прилага при болезнени възпаления в устната кухина и гърлото, възпаления на венците, на сливиците, възпаления на лигавицата на гърлото и на ларингса. Особено подходящ е за намаляване на оплакванията при простудни заболявания. Поради лекарствената му форма - таблетки за смучене, прилагането на лекарствения продукт на деца под 6 години не се препоръчва.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ И ПОКАЗАНИЯ:    Тантум Верде са таблетки за смучене, съдържащи активното вещество бензидаминов хидрохлорид. Бензидаминовият хидрохлорид притежава изразени противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. Въз основа на бързото проникване и локалното натрупване във възпалената тъкан се стига до бързо затихване на симптомите.Тантум Верде е с добра локална поносимост и води до целенасочена терапия на възпалителните симптоми и на оплакванията при преглъщане.Тантум Верде се прилага при болезнени възпаления в устната кухина и гърлото, възпаления на венците, на сливиците, възпаления на лигавицата на гърлото и на ларингса. Особено подходящ е за намаляване на оплакванията при простудни заболявания. Поради лекарствената му форма - таблетки за смучене, прилагането на лекарствения продукт на деца под 6 години не се препоръчва.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ:    Дозировката трябва да се спазва точно - 3 пъти дневно по една таблетка за смучене. Лечението не трябва да превишава период от 7 дни.

СЪСТАВ:    Бензидаминов хидрохлорид (benzydamine hydrochloride) 3 mg, еквивалентен на 2.68 mg бензидамин. Помощни вещества: аспартам (Е 951), изомалт (Е 953), лимонена киселина монохидрат, вкус на лимон, вкус на мента, хинолиново жълто (Е104), индиготин (Е132).

ЛИСТОВКА:  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТА ТАНТУМ® ЛИМОН 3 mg таблетки за смучене, отлети Бензидаминов хидрохлорид TANTUM® LEMON 3 mg lozenges Benzydamine hydrochloride Прочети повече >> ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА ТАНТУМ® ЛИМОН 3 mg таблетки за смучене, отлети Бензидаминов хидрохлорид TANTUM® LEMON 3 mg lozenges Benzydamine hydrochloride Моля прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. - Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия лекар или фармацевт. - Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 7 дни. - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт. В тази листовка:

1. Какво представлява Тантум® Лимон и за какво се използва

2. Преди да приемете Тантум® Лимон

3. Как да приемате Тантум Лимон

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Тантум® Лимон

6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТАНТУМ® ЛИМОН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА Тантум® Лимон са таблетки за смучене, съдържащи активното вещество бензидаминов хидрохлорид. Бензидаминовият хидрохлорид притежава изразени противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. Въз основа на бързото проникване и локалното натрупване във възпалената тъкан се стига до бързо затихване на симптомите. Тантум® Лимон е с добра локална поносимост и води до целенасочена терапия на възпалителните симптоми и на оплакванията при поглъщане. Тантум® Лимон се прилага при болезнени възпаления в устната кухина и гърлото, възпаления на венците, на сливиците, възпаления на лигавицата на гърлото и на ларингса. Особено подходящ е за намаляване на оплакванията при простудни заболявания. Поради лекарствената му форма - таблетки за смучене, прилагането на лекарствения продукт на деца под 6 години не се препоръчва. Приложението при деца между 6 и 11 години да бъде под наблюдението на възрастен. Не съдържа захар. БЕЗ ЛЕКАРСКО ПРЕДПИСАНИЕ

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ТАНТУМ®ЛИМОН Кога не може да се прилага Тантум® Лимон? При свръхчувствителност към някое от съдържащите се вещества. Може ли да се използва Тантум® Лимон по време на бременност или кърмене? Лекарственият продукт не трябва да бъде прилаган по време на бременност и кърмене, освен ако не е наложително. Кога е необходимо вземането на специални предпазни мерки? Ако след кратък период от време /3 дни/, не настъпи очаквания ефект от лечението, се консултирайте с Вашия лекар. Първите симптоми на поява на нежелани лекарствени реакции също трябва да се съобщят на лекаря. Това важи и за случаите, при които по погрешка се приемат големи дози от лекарствения продукт (например от деца). Използването на бензидамин не се препоръчва при пациенти със свръхчувствителност към салицилова киселина и/или нестероидни противовъзпалителни средства. Повишено внимание е необходимо при пациенти с бронхиална астма, тъй като е възможно развите на бронхоспазми при тази група пациенти. Таблетките Тантум® Лимон са без захар. Те съдържат изкуствен подсладител /аспартам/, източник на фенилаланин, поради което продуктът не трябва да се прилага при пациенти страдащи от фенилкетонурия. Продуктът съдържа изомалт. В случаи на установена непоносимост към захари е необходимо да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт. Може ли Тантум® Лимон да се прилага едновременно с други лекарствени продукти? Да, тъй като не са познати взаимодействия с други вещества.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ТАНТУМ® ЛИМОН Ако лекарят не е предписал нещо друго, дозировката трябва да се спазва точно - 3 пъти дневно по една таблетка за смучене. Лечението не трябва да превишава период от 7 дни. Как се прилага Тантум® Лимон? Таблетката трябва бавно да се разтопи в устата.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ Непосредствено след употреба може да се появи изтръпване в устата и гърлото. Този ефект спада към начина на действие на активното вещество и след кратко време отшумява. В единични случаи след употреба на таблетките за смучене може да се появи леко парене на лигавицата на устната кухина, неразположение, повръщане или алергични реакции. Рядък ефект наблюдаван след системна употреба на бензидамин е светлочувствителността. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. СЪХРАНЕНИЕ НА ТАНТУМ®ЛИМОН Да се съхранява при температура под 25°С. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се пази от слънчева светлина. Лекарственият продукт да се съхранява, поставен във външната опаковка. Не използвайте Тантум® Лимон след срока на годност, отбелязан върху картонената кутия.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Тантум® Лимон? Активно вещество: Бензидаминов хидрохлорид 3 mg Помощни вещества: Аспартам, Изомалт, Лимонена киселина, аромати (Ментов и Лимонов) и оцветители (Хинолиново жълто Е104, Индиготин Е132). Как изглежда Тантум® Лимон и какво съдържа опаковката? Всяка опаковка съдържа 10, 20 или 30 таблетки за смучене, отлети, с приложена листовка за пациента. Притежател на разрешението за употреба ЦСЦ Фармасютикъл Лтд - България ЕООД, ул. „Асен Йорданов" 10, 1592 София, България Производители на лекарствения продукт A.C.R.A.F. S.pA, Via Vecchia del Pinocchio 22,60131- Ancona, Италия ЦСЦ Фармасютикъл България ЕООД, ул. „Асен Йорданов" 10,1592 София, България За допълнителна информация относно това лекарство, моля свържете се с притежателя на разрешението за употреба. Дата на последно одобрение на листовката: 09/2008 Tan turn Lemon 3 mg lozenges 09/2008

ТАНТУМ ЛИМОН ТАБЛ. 3МГ. Х 20 се предлага във valeta.bg. Както всички други продукти от Грип и настинка, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

ТАНТУМ ЛИМОН ТАБЛ. 3МГ. Х 20 се произвежда от CSC Parmaceutical Ltd.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 27544
Листовка не е налично
Производител Неопределен производител
Медии не е налично
Допълнителна информация не е налично
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 4,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                           - 5.50 лв. - до
адрес на клиента (доставка Спиди).

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)    - 6.20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                            - 7.50 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

- над 5 кг. или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 11,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                                                     - 12.80 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 6.80 лв. до офис на спедитора и 8.50 до адрес на клиента и варират в зависимост от адреса и теглото на доставката.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Последна актуализация на цените: 07.11.2022 г.

Листовка

Листовка към продукта.

Медия

Медия информация