0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ТЕСТ ЗА ОВУЛАЦИЯ ОВУ КЛИЪР ТЕСТ

Дайте първото мнение за този продукт

9,50 лв.

Наличност: В наличност

Набор за определяне на овулационен цикъл при жени. Човешкия лутеинов хормов (LH) е глюкопротеинов хормон, който се произвежда от хипофизната жлеза и участва в регулиране на овулацията. Приблизително 12 до 36 часа след вълната на LH, уголемената торбичка е готова да отдели узрялата яйцеклетка. При последвала овулация, LH се връща в базовото си ниво за 48 часа. Рязката промяна на нивото на LH по време на менструалния цикъл го правят идеален за отчитане на овулация.


Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ: Човешкия лутеинов хормов (LH) е глюкопротеинов хормон, който се произвежда от хипофизната жлеза. LH има молекулярна маса от 30 000 далтона. LH участва в регулирането на овулацията и функцията на яйчниците по време на менструацията. Приблизително 12 до 36 часа след вълната на LH, уголемената торбичка е готова да отдели узрялата яйцеклетка. При последвалата овулация, LH се връща до базовото си ниво за 48 часа. Рязката промяна на нивото на LH по време на менструалния цикъл го правят идеален за отчитане на овулацията. LH теста за овулация може да отчете вълната на LH при ниво от 30 mlU/ ml за 3 минути.

LH теста за овулация е трипластов имуно-диагностичен тест. Когато добавите урина на тестовия блок, тя се придвижва по него и мобилизира анти-LH, с който е покрит тестовия блок. Получената смес се придвижва по мембраната, под въздействието на капилярното налягане и взаимодействието на капилярното налягане и взаимодейства с антителата на анти-LH, с които е покрит тестовия участък. Ако има наличие на LH, се появява червена цветна ивица в тестовия участък. Тази контролна ивица служи като показател за наситеността на цвета при наличие на около 30 mlU/ ml LH. Когато наситеността на ивицата в тестовия участък е еднаква или по-силна от тази на ивицата в контролния участък, то резултатът от теста е положителен и показва, че вълната на LH започва. Ако LH е на базовото си ниво, по-малко от 15 mlU/ ml, наситеността на ивицата в тестовия участък ще е по-светла от тази на ивицата в контролния участък.

УПОТРЕБА: Вземане на проба от урина:
1. Проби от урината могат да се взимат по-всяко време на деня. Обикновено в сутрешната урина се съдържа най-високо ниво на LH. Препоръчително е да НЕ СЕ използва проба от първа сутрешна урина, тъй като такива проби могат да отчетат погрешни положителни резултати. 2. Когато се извършва изследване в няколко последователни дни, се препоръчва пробите да се взимат по едно и също време всеки ден. 3. Събирайте пробите от урина в чисти, сухи, пластмасови или стъклени контейнери. 4. Пробите могат да се държат в хладилник до 72 часа преди извършването на теста. Проба, съхранявана в хладилник, трябва да се остави да достигне до стайна температура, преди да се извърши изследването. 5. Като консервант може да се добави натриев ацид до 0,1% без това да повлияе на тестовия резултат.

За да определите дължината на Вашия менструален цикъл, трябва да преброите дните от първия ден на менструалното кървене до последния ден преди да започне следващия цикъл на менструално кървене. Ако жената не е сигурна за продължителността на цикъла си, тя трябва да използва най-късия си цикъл за последните 6 месеца. В този случай може да са необходими повече от 5 теста за да се установи началото на вълната на LH. След като определите дължината на менструалния цикъл, моля използвайте таблицата приложена на картонената опаковка, за да определите денят, в който да започне тестването.

Тестване:
1.Извадете лентичката от запечатаната фолийна опаковка. 2.Потопете лентата в урината така, че стрелките да сочат към пробата. Нивото на урината не трябва да е по-високо от граничната линия, обозначена със стрелка. 3.Извадете лентата след минимум 20 секунди и я поставете върху чиста, суха неабсорбираща повърхност. 4.Отчетете резултата между 3 до 10 минути. Не отчитайте резултата след повече от 10 минути

Отчитане на резултата:
1. Когато тестът започне да работи, пурпурно оцветена линия ще се появи в средния участък за отчитане на резултат на теста, за да покаже че тестът работи правилно. Тази линия е контролната линия (С). (Тестът трябва да е поставен така, че стрелките да сочат надясно). 2. Дясната част от участъка за отчитане на резултата показва резултата от теста. Ако друга пурпурно оцветена линия се появи в дясната част на прозорчето за отчитане на резултата, то тази линия е тестовата линия (Т).

Положителен резултат:
А. Наличието на две цветни линии с еднакъв цвят и наситеност в тестовото прозорче, без значение коя от двете се е появиля първа, означават повишено ниво на LH. Вие ще бъдете в овулация през следващите 24-48 часа.
Б. Тестовата линия може да бъде по-тъмна и по-наситена от контролната линия. Това също означава положителен резултат.

Отрицателен резултат:
А. Наличието на пурпурна контролна линия и по-светла тестова линия, означава че не е установено повишено нивото на LH хормона. Това означава, че Вие не сте в овулация.
Б. Появата само на контролната линия означава, че не е установено повишение на LH хормона.

Невалиден резултат:
Ако в участъка за отчитане на резултата не се появи никаква цветна линия или се появи САМО тестовата линия, то това означава че резултатът от теста е невалиден, т.е. или инструкциите не са били следвани правилно или срокъта на годност на теста е изтекъл.

Предупреждения:
1. Ниски нива на LH обикновено се засичат в урината и кръвта на здрави мъже и жени преди менопаузата, но не и по време на LH вълната. Жените след менопауза обикновено имат увеличено ниво на LH.
2. Жени, страдащи от полициститен синдром на яйчниците могат да имат високи нива на концентрация на LH.
3. Поради кръстосаната реакция с хормон гонадропининовия хормон (hCG), теста е предназначен за анализ на LH в проби, чисти от hCG(проби взети от жени, които не са бременни).
4. Както при всички диагностични тестове, точната клинична диагноза не бива да се основава само на резултатите от един единствен тест, а трябва да бъде дадена от лекар след проучване на всички лабораторни изследвания.
5. Едно и също тестово устройство не трябва да се употребява повторно.

ТЕСТ ЗА ОВУЛАЦИЯ ОВУ КЛИЪР ТЕСТ се предлага във valeta.bg и може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 17158
Листовка Не
Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите и адреса на доставка:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 3,90 лв. - за територията на София.
                                                                           - 4,50 лв. - за останалата част от страната.

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)   - 5,50 лв. - независимо от адреса за доставка.

- над 5 кг.или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 8,80 лв. - независимо от адреса за доставка.

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 5,90 лв. в зависимост от адреса и теглото на доставката


За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Листовка

Листовка към продукта.

Медия

Медия информация