0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ТРАХИЗАН ТАБЛ Х 20

Дайте първото мнение за този продукт

13,32 лв.

Наличност: В наличност

Трахизан се използва за локално лечение на възпаления и инфекции на устната кухина и гърлото, като възпаления на устна лигавица и венци, пародонтит, глосит, ангина, фарингит, затруднено преглъщане. За профилактика на инфекции преди и след хирургични операции в устната кухина и гърлото (вадене на зъб, хирургично лечение на венци, вадене на сливици).

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ И ПОКАЗАНИЯ:  Гингивити, стоматити, глосити, фарингити и ларингити, ангини, затруднено и болезнено гълтане. Използва се също след екстрация на зъби и тонзилектомия.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: За възрастни по 1 таблетка през 2 часа до 8 пъти дневно. Задържат се в устата до пълното им разтваряне. При деца се прилага по 1 таблетка до 6 пъти дневно.

СЪСТАВ:  В една таблетка се съдържа Tyrothricin 0.5mg, Chlorhexidini digluconas 1mg, Lidocaini hydrichloridum 1mg.

ТРАХИЗАН ТАБЛ. 20 бр. се предлага във valeta.bg.  Както всички други продукти от Грип и настинка, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

ТРАХИЗАН ТАБЛ. 20 бр. се произвежда от Engelhard Arzneimitte.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 2923
Листовка

ЛИСТОВКА:  ТРАХИЗАН 0,5mg/l,0mg/l,0mg таблетки за смучене, отлети тиротрицин /лидокаинов хидрохлорид/хлорхексидинов глюконат TRACHISAN® 0,5mg/l,0mg/l,0mg lozenges tyrotricin/lidocaine hydrochloride/chlorhexidine gluconate Прочети повече >> ТРАХИЗАН 0,5mg/l,0mg/l,0mg таблетки за смучене, отлети тиротрицин /лидокаинов хидрохлорид/хлорхексидинов глюконат TRACHISAN® 0,5mg/l,0mg/l,0mg lozenges tyrotricin/lidocaine hydrochloride/chlorhexidine gluconate Моля, прочетете внимателно тази листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Този лекарствен продукт се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, трябва внимателно да приемате Трахизан, за да постигнете възможно най-добри резултати. Запазете тази листовка. Тя може да Ви е необходима отново. Обърнете се към своя фармацевт, ако имате нужда от допълнлителна информация Консултирайте се с Вашия лекар, ако симптомите Ви се влошат Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите нежелани лекарствени реакции, които не са описани в тази листовка, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт. В тази листовка:

1. Какво е Трахизан и за какво се използва

2. Преди да използвате Трахизан

3. Как да приемате Трахизан

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Трахизан

6. Допълнителна информация

1. Какво е Трахизан и за какво се използва Таблетки за смучене, отлети Трахизан се използва за локално лечение на възпаления и инфекции на устната кухина и гърлото, като възпаления на устна лигавица и венци, пародонтит, глосит, ангина, фарингит, затруднено преглъщане. За профилактика на инфекции преди и след хирургични операции в устната кухина и гърлото (вадене на зъб, хирургично лечение на венци, вадене на сливици). Възпаленията в устната кухина могат да се причинят от патогенни и други фактори. Симптомите са зачервяване и свръхчувствителност на лигавиците, придружено с чувство на парене в областта на устата, затруднено преглъщане, възпалено гърло и дрезгав глас. Комбинацията от активни вещества, съдържащи се в таблетките Трахизан, има антибактериално, антисептично и болкоуспокояващо действие, което значително подобрява оплакванията. Таблетките Трахизан не съдържат захар, следователно не създават риск за развитие на кариес.

2. Преди да използвате Трахизан Не използвайте Трахизан: ако сте алергичен (свръхчувствителен) към активните вещества или някоя от другите съставки на Трахизан при обширни разранявания на устната лигавица при големи пресни рани в устната кухина при деца под 6 годишна възраст Използвайте Трахизан с повишено внимание В случай на непоносимост към фруктоза, лечението се провежда само след консултация с лекар. Прием на други лекарствени продукти Досега не са известни нежелани лекарствени реакции, като прояви на лекарствени взаимодействия. Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, дори такива, които се отпускат без лекарско предписание. Бременност и кърмене Досега няма съобщения за вредни ефекти на Трахизан при използване по време на бременност и кърмене. Поради липсата на данни, по време на бременност и кърмене продуктът може да се употребява само след консултация с лекар. Моля, посъветвайте се с Вашия лекр или фармацевт преди да приемате каквито и да е лекарства Шофиране и работа с машини Трахизан таблетки за смучене се предполага, че са безопасни и е малко вероятно да окажат въздействие върху способността за шофиране и работа с машини. Важна информация за някои от съставките на Трахизан Този лекарствен продукт съдържа сорбитол. Когато се приема съгласно препоръките за дозиране, всяка доза набавя до 0,69 g сорбитол, съответстващо на 0,057 хлебни единици. Лекарственият продукт е подходящ за диабетици. Неподходящ при вродена непоносимост към фруктоза. Може да причини стомашно дразнене и диария. Поради понижаването на чувствителността в областта на носоглътката е възможно неволно попадане на съдържимо на устната кухина в дихателните пътища, което налага повишено внимание при употреба от пациенти под 12 годишна възраст. Предупреждение за спортисти: При употреба на Трахизан могат да се позитивират тестовете за допингов контрол.

3. Как да приемате Трахизан Винаги приемайте Трахизан така, както Ви е назначено от Вашия лекар. Дозировка: При възрастни: една таблетка се смуче през интервали от два часа, до 8 пъти дневно; Деца над 6 години - до 6 пъти дневно. При редовна употреба на продукта оплакванията обикновенно отзвучават след няколко дни. Продължителност на лечението: За да се осигури траен успех на лечението, Трахизан се приема за още 2-3 дни, дори след отшумяване на симптомите. При липса на значително подобрение след 10 дневна употреба е необходима консултация с лекар. Трахизан не трябва да се използва повече от 6 седмици без консултация с лекар. Какво трябва да предприемете, ако сте приели по-голямо количество от Трахизан? Поради фармакологичните свойства на продукта не се очакват токсични ефекти дори при случайно поглъщане на големи количества Трахизан. Лечение на избор при поглъщане на много големи количества е стомашна промивка. Какво трябва да предприемете, ако пропуснете прием на Трахизан? Не удвоявайте следващата доза, за да наваксате пропуснатата. Вместо това продължете приема според указанията. Ако имате някакви допълнителни въпроси, относно употребата на този лекарствен продукт, се посъветвайте с Вашия лекар или фармацевт.

4. Възможни нежелани реакции Като всяко лекарство Трахизан може да предизвика нежелани лекарствени реакции, макар че не всеки ги получава. В редки случаи може да се наблюдават алергични реакции към тиротрицин. Трахизан таблетки като цяло се понася добре, но продуктът може да доведе до намаляване на вкусовите усещания и изтръпване на езика, които по правило изчезват напълно до един час. Жълтото до кафеникаво оцветяване на зъби, пломби, протези и език, което се появява в редки случаи при продължителна употреба може да бъде отстранено чрез старателно поддържане на устната хигиена.Оцветяването, обаче също изчезва спонтанно след спиране употребата на продукта. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите такива, които не са описани в тази листовка, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт

5. Как да съхранявате Трахизан Да се съхранява на места, недостъпни за деца! Да се съхранява на сухо място, при температура под 25°С! Да не се използва след изтичане на срока на годност отбелязан на опаковката Лекарствените продукти не трябва да се изхвърлят в канализацията или с битовите отпадъци. Посъветвайте се с Вашия фармацевт, как да унищожите останалото количество от лекарството. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Допълнителна информация Какво съдържа Трахизан 1 таблетка за смучене, отлята съдържа: Активни вещества: Тиротрицин 0,5 mg Хлорхексидинов глюконат 1,0 mg Лидокаинов хидрохлорид 1,0 mg Помощни вещества: Сорбитол, магнезиев стеарат, ментово масло. Как изглежда Трахизан и какво е съдържанието на опаковката Таблетки за смучене, отлети. Една опаковка съдържа 20 таблетки Производител и притежател на разрешението за употреба Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG Herzbergstr. 3 61138 Niederdorfelden, Германия Медицинско представителство в България Либра ЕАД Дата на последната редакция на листовката Декември 2008

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 4,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                           - 5.50 лв. - до
адрес на клиента (доставка Спиди).

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)    - 6.20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                            - 7.50 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

- над 5 кг. или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 11,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                                                     - 12.80 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 6.80 лв. до офис на спедитора и 8.50 до адрес на клиента и варират в зависимост от адреса и теглото на доставката.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Последна актуализация на цените: 07.11.2022 г.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА:  ТРАХИЗАН 0,5mg/l,0mg/l,0mg таблетки за смучене, отлети тиротрицин /лидокаинов хидрохлорид/хлорхексидинов глюконат TRACHISAN® 0,5mg/l,0mg/l,0mg lozenges tyrotricin/lidocaine hydrochloride/chlorhexidine gluconate Прочети повече >> ТРАХИЗАН 0,5mg/l,0mg/l,0mg таблетки за смучене, отлети тиротрицин /лидокаинов хидрохлорид/хлорхексидинов глюконат TRACHISAN® 0,5mg/l,0mg/l,0mg lozenges tyrotricin/lidocaine hydrochloride/chlorhexidine gluconate Моля, прочетете внимателно тази листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Този лекарствен продукт се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, трябва внимателно да приемате Трахизан, за да постигнете възможно най-добри резултати. Запазете тази листовка. Тя може да Ви е необходима отново. Обърнете се към своя фармацевт, ако имате нужда от допълнлителна информация Консултирайте се с Вашия лекар, ако симптомите Ви се влошат Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите нежелани лекарствени реакции, които не са описани в тази листовка, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт. В тази листовка:

1. Какво е Трахизан и за какво се използва

2. Преди да използвате Трахизан

3. Как да приемате Трахизан

4. Възможни нежелани реакции

5. Как да съхранявате Трахизан

6. Допълнителна информация

1. Какво е Трахизан и за какво се използва Таблетки за смучене, отлети Трахизан се използва за локално лечение на възпаления и инфекции на устната кухина и гърлото, като възпаления на устна лигавица и венци, пародонтит, глосит, ангина, фарингит, затруднено преглъщане. За профилактика на инфекции преди и след хирургични операции в устната кухина и гърлото (вадене на зъб, хирургично лечение на венци, вадене на сливици). Възпаленията в устната кухина могат да се причинят от патогенни и други фактори. Симптомите са зачервяване и свръхчувствителност на лигавиците, придружено с чувство на парене в областта на устата, затруднено преглъщане, възпалено гърло и дрезгав глас. Комбинацията от активни вещества, съдържащи се в таблетките Трахизан, има антибактериално, антисептично и болкоуспокояващо действие, което значително подобрява оплакванията. Таблетките Трахизан не съдържат захар, следователно не създават риск за развитие на кариес.

2. Преди да използвате Трахизан Не използвайте Трахизан: ако сте алергичен (свръхчувствителен) към активните вещества или някоя от другите съставки на Трахизан при обширни разранявания на устната лигавица при големи пресни рани в устната кухина при деца под 6 годишна възраст Използвайте Трахизан с повишено внимание В случай на непоносимост към фруктоза, лечението се провежда само след консултация с лекар. Прием на други лекарствени продукти Досега не са известни нежелани лекарствени реакции, като прояви на лекарствени взаимодействия. Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, дори такива, които се отпускат без лекарско предписание. Бременност и кърмене Досега няма съобщения за вредни ефекти на Трахизан при използване по време на бременност и кърмене. Поради липсата на данни, по време на бременност и кърмене продуктът може да се употребява само след консултация с лекар. Моля, посъветвайте се с Вашия лекр или фармацевт преди да приемате каквито и да е лекарства Шофиране и работа с машини Трахизан таблетки за смучене се предполага, че са безопасни и е малко вероятно да окажат въздействие върху способността за шофиране и работа с машини. Важна информация за някои от съставките на Трахизан Този лекарствен продукт съдържа сорбитол. Когато се приема съгласно препоръките за дозиране, всяка доза набавя до 0,69 g сорбитол, съответстващо на 0,057 хлебни единици. Лекарственият продукт е подходящ за диабетици. Неподходящ при вродена непоносимост към фруктоза. Може да причини стомашно дразнене и диария. Поради понижаването на чувствителността в областта на носоглътката е възможно неволно попадане на съдържимо на устната кухина в дихателните пътища, което налага повишено внимание при употреба от пациенти под 12 годишна възраст. Предупреждение за спортисти: При употреба на Трахизан могат да се позитивират тестовете за допингов контрол.

3. Как да приемате Трахизан Винаги приемайте Трахизан така, както Ви е назначено от Вашия лекар. Дозировка: При възрастни: една таблетка се смуче през интервали от два часа, до 8 пъти дневно; Деца над 6 години - до 6 пъти дневно. При редовна употреба на продукта оплакванията обикновенно отзвучават след няколко дни. Продължителност на лечението: За да се осигури траен успех на лечението, Трахизан се приема за още 2-3 дни, дори след отшумяване на симптомите. При липса на значително подобрение след 10 дневна употреба е необходима консултация с лекар. Трахизан не трябва да се използва повече от 6 седмици без консултация с лекар. Какво трябва да предприемете, ако сте приели по-голямо количество от Трахизан? Поради фармакологичните свойства на продукта не се очакват токсични ефекти дори при случайно поглъщане на големи количества Трахизан. Лечение на избор при поглъщане на много големи количества е стомашна промивка. Какво трябва да предприемете, ако пропуснете прием на Трахизан? Не удвоявайте следващата доза, за да наваксате пропуснатата. Вместо това продължете приема според указанията. Ако имате някакви допълнителни въпроси, относно употребата на този лекарствен продукт, се посъветвайте с Вашия лекар или фармацевт.

4. Възможни нежелани реакции Като всяко лекарство Трахизан може да предизвика нежелани лекарствени реакции, макар че не всеки ги получава. В редки случаи може да се наблюдават алергични реакции към тиротрицин. Трахизан таблетки като цяло се понася добре, но продуктът може да доведе до намаляване на вкусовите усещания и изтръпване на езика, които по правило изчезват напълно до един час. Жълтото до кафеникаво оцветяване на зъби, пломби, протези и език, което се появява в редки случаи при продължителна употреба може да бъде отстранено чрез старателно поддържане на устната хигиена.Оцветяването, обаче също изчезва спонтанно след спиране употребата на продукта. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите такива, които не са описани в тази листовка, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт

5. Как да съхранявате Трахизан Да се съхранява на места, недостъпни за деца! Да се съхранява на сухо място, при температура под 25°С! Да не се използва след изтичане на срока на годност отбелязан на опаковката Лекарствените продукти не трябва да се изхвърлят в канализацията или с битовите отпадъци. Посъветвайте се с Вашия фармацевт, как да унищожите останалото количество от лекарството. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Допълнителна информация Какво съдържа Трахизан 1 таблетка за смучене, отлята съдържа: Активни вещества: Тиротрицин 0,5 mg Хлорхексидинов глюконат 1,0 mg Лидокаинов хидрохлорид 1,0 mg Помощни вещества: Сорбитол, магнезиев стеарат, ментово масло. Как изглежда Трахизан и какво е съдържанието на опаковката Таблетки за смучене, отлети. Една опаковка съдържа 20 таблетки Производител и притежател на разрешението за употреба Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG Herzbergstr. 3 61138 Niederdorfelden, Германия Медицинско представителство в България Либра ЕАД Дата на последната редакция на листовката Декември 2008

Медия

Медия информация