0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Още изгледи

ВИТАМИН Б-КОМПЛЕКС ТАБЛ Х 20 СФ

Дайте първото мнение за този продукт

3,33 лв.

Наличност: В наличност

ВИТАМИН Б-КОМПЛЕКС е комбиниран лекарствен продукт, съдържащ витамини от група В и никотинамид. Те са необходими за нормалното функциониране на организма. Участват в обмяната белтъците, въглехидратите и мазнините. Продуктът се използва за лечение на състояния и заболявания, свързани с дефицит на витамини от група В и никотинамид. ВИТАМИН Б-КОМПЛЕКС се прилага за терапия при следните заболявания: неврит, полиневрит, невралгии, парестезии, невродермити, колити,  хроничен алкохолизъм, отравяния. Той се препоръчва за подобряване на въглехидратния метаболизъм при захарен диабет, при анемии, резистентни на вит.В 12 и желязо; повръщане при бременни, след употреба на антибиотици и други химиотерапевтици. За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

Бърза поръчка

services

Безплатна доставка

При поръчки над 49,80 лв. и тегло до 2 кг. Важи за територията на цялата страна.

services

Личните данни

Онлайн аптека Валета е регистриран администратор на лични данни.

services

Право на връщане

Ако продуктът е неразпечатан, имате право на връщане до 14 дни.

services

Помощ при избора

Ако се колебаете в избора, може да се посъветвате с нашите консултанти.

Описание

Детайли

ОПИСАНИЕ И ПОКАЗАНИЯ: ВИТАМИН Б-КОМПЛЕКС е комбиниран лекарствен продукт, съдържащ витамини от група В и никотинамид. Те са необходими за нормалното функциониране на организма. Участват в обмяната белтъците, въглехидратите и мазнините. Продуктът се използва за лечение на състояния и заболявания, свързани с дефицит на витамини от група В и никотинамид. ВИТАМИН Б-КОМПЛЕКС се прилага за терапия при следните заболявания: неврит, полиневрит, невралгии, парестезии, невродермити, колити,  хроничен алкохолизъм, отравяния. Той се препоръчва за подобряване на въглехидратния метаболизъм при захарен диабет, при анемии, резистентни на вит.В 12 и желязо; повръщане при бременни, след употреба на антибиотици и други химиотерапевтици. За по-подробна информация прочетете приложената листовка на продукта.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Възрастни: по 1-2 таблетки 2-3 пъти дневно. Деца над 6 години: по 1-2 таблетки дневно. Дозата и продължителността на лечение се определят от лекуващия Ви лекар. Прилага се перорално. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва след изтичане на крайния срок за годност. Да се съхранява при температура под 25°С на място защитено от пряка слънчева светлина и източници на горещина, и недостъпно за деца.

СЪСТАВ: Активни съставки: Thiamine hydrochloride (витамин B1) 5 mg; , Riboflavine sodium phosphate (витамин B2) 1 mg, Pyridoxine hydrochloride (витамин В6) 4 mg, Nicotinanamide (витамин PP) 50 mg. Помощни вещества: пшенично нишесте; микрокристална целулоза; хидроксипропил целулоза; стеарин; талк; колоидален силициев диоксид; опадрай.

ВИТАМИН Б-КОМПЛЕКС ТАБЛ Х 20 СФ се предлага във valeta.bg. Както всички други продукти от Разни, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

ВИТАМИН Б-КОМПЛЕКС ТАБЛ Х 20 СФ се произвежда от Софарма АД, България.   

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Кат. № 2053
Листовка

ЛИСТОВКА: VITAMIN В COMPLEX Прочети повече >> Информация за пациента Моля, прочетете внимателно тази листовка преди да започнете лечение. Тя съдържа кратка информация относно Вашето лекарство. Ако не разбирате нещо или имате допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекуващ лекар. Запазете я, защото може да се наложи да я прочетете отново. Това лекарство е предписано лично на Вас и не трябва да го давате на други. То може да им навреди, дори ако симптомите им са същите като Вашите. VITAMIN В COMPLEX ВИТАМИН В КОМПЛЕКС Филмирани таблетки

КАКВО СЪДЪРЖА ВИТАМИН В КОМПЛЕКС Лекарствени вещества: thiamine nitrate (витамин Bi) 5 mg; riboflavin (витамин B2) 1 mg; pyridoxine hydrochloride (витамин Вб) 4 mg; nicotinamide (витамин PP) 50 mg . Помощни вещества: пшенично нишесте; микрокристална целулоза; хидроксипропил целулоза; стеарин; талк; колоидален силициев диоксид; Опадрай.

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА И ПРОИЗВОДИТЕЛ СОФАРМААД София 1220, ул. "Илиенско шосе" 16, България ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА 20 филмирани таблетки в блистер от твърдо безцветно ГТВХ/алуминиево фолио, по 1 блистер в картонена кутия заедно с листовка с указания за употреба.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВИТАМИН В КОМПЛЕКС Комбиниран лекарствен продукт, съдържа витамини от група В и никотинамид. Те са необходими за нормалното функциониране на организма. Участват в обмяната белтъците, въглехидратите и мазнините.

ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА ВИТАМИН В КОМПЛЕКС Продуктът се използва за лечение на състояния и заболявания, свързани с дефицит на витамини от група В и никотинамид.

КОГА НЕ ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ВИТАМИН В КОМПЛЕКС? Не трябва да използвате Витамин В комплекс в следните случаи: • Свръхчувствителност към лекарствените или помощните вещества; • Хипертонична болест П-Ш стадий; • Деца под 6 години.

ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕ С ВИТАМИН В КОМПЛЕКС Уведомете лекуващия си лекар, ако имате някакво хронично заболяване, ако сте свръхчувствителни към други лекарства или храни или ако вземате други лекарства. Предпазни мерки и предупреждения Уведомете лекуващия си лекар, ако страдате от злокачествено или чернодробно, заболяване, язва, гастрит, подагра. Витамин В2 в състава на Витамин В комплекс може да оцвети урината в жълто-оранжево. Бременност и кърмене Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете. Преди да вземате някакво лекарство по време на бременност, непременно се посъветвайте с лекуващия си лекар. Бременност Продуктът може да се приема в препоръчваните лечебни дози по време на бременност. Кърмене Не се препоръчва прием на витамин В комплекс по време на кърмене. В случай, че се налага неговия прием, кърменето трябва да се прекрати. Влияние върху способността за шофиране и работа с машини Витамин В комплекс в препоръчваните дози не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини. Важна информация за помощните вещества Поради наличието на пшеничено нишесте, лекарственият продукт е неподходящ за пациенти с непоносимост към глутен.

КАКВИ ЛЕКАРСТВА МОГАТ ДА ВЗАИМОДЕЙСТВАТ С ВИТАМИН В КОМПЛЕКС Моля, уведомете лекуващия си лекар за ВСИЧКИ лекарства, които вземате в момента или сте вземали доскоро, независимо дали са предписани от лекар или сте ги купили без рецепта. Уведомете лекуващия си лекар, ако приемате лекарства за лечение на високо кръвно налягане, успокоителни, сънотворни, медикаменти за лечение на депресия или за Паркинсонова болест, антиепилептични средства и тетрациклинови антибиотици.

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ Дозата и продължителността на лечение се определят от лекуващия Ви лекар. Важно е да вземате лекарството така, както лекарят Ви го е предписал. Не трябва да променяте дозите или да преустановявате лечението, без да се консултирате преди това с лекаря, дори ако се чувствате добре. Опитайте се да вземате лекарството по едно и също време всеки ден. Таблетките се приемат през устата с достатъчно количество вода. Възрастни: по 1-2 таблетки 2-3 пъти дневно Деца над 6 години: по 1-2 таблетки дневно. Ако имате чувството, че ефектът на лекарството е много силен или твърде слаб, моля, консултирайте се с лекуващия си лекар. Ако вземете повече таблетки Витамин В комплекс В много високи дози продуктът може да предизвика възбуда, страх, тремор, безсъние, главоболие, гърчове. Ако приемете повече таблетки Витамин В компдексгкнезабавно се консултирайте с лекуващия си лекар. Ако сте пропуснали да вземете Витамин В комплекс Ако пропуснете да вземете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е станало време за следващата доза, вземете я както обикновено, като пропуснете дозата, която сте забравили. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате забравената.

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ Както всички лекарства, Витамин В комплекс може да има нежелани ефекти. Те обаче не се наблюдават задължително при всички пациенти, така че Вие може да не получите никаква реакция. Много рядко може да се появят обриви, сърбеж, оток, зачервяване на кожата на лицето, топли вълни, особено при пациенти със свръхчувствителност. Ако получите нежелани ефекти, включително и такива, които не са споменати в тази листовка, информирайте лекуващия си лекар.

СЪХРАНЕНИЕ На сухо и защитено от светлина място, при температура под 25°С. Съхранявайте лекарството в оригиналната опаковка, на сигурно място, където децата не могат да го видят и достигнат. Лекарството не трябва да се използва след датата на изтичане на срока на годност, отбелязана върху опаковката.

НАЧИН НА ОТПУСКАНЕ Без лекарско предписание. Тази листовка е редактирана за последен път октомври 2005 г.

Производител Неопределен производител
Медии Не
Допълнителна информация Не
СПИДИ ПОЩА - Максимален брой единици от продукта запълващ опаковката Не

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат мнения и коментари. Моля, влезте в системата или се регистрирайте

Информация за доставка

Всички по-долу посочени цени важат при доставка с фирма Спиди.

Всички доставки на стойност над 49,80 лв. до 2 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.
Всички доставки на стойност над 99,80 лв. от 2 до 5 килограма са напълно безплатни за територията на цяла България.

В останалите случай се ползват следните цени в зависимост от килограмите:
- до 2 кг. (за суми под 49,80 лв.)           - 4,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                           - 5.50 лв. - до
адрес на клиента (доставка Спиди).

- от 2 до 5 кг. (за суми под 99,80 лв.)    - 6.20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                            - 7.50 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

- над 5 кг. или пакет с размери над 40Х40Х40 см.  - 11,20 лв. - до офис на фирма Спиди.
                                                                                                     - 12.80 лв. - до адрес на клиента (доставка Спиди).

За други случаи се използва тарифната политика на нашите доверени партньори от спедиторска фирма Speedy и ние ще се свържем с вас за по-точна информация.

За доставка с фирма Еконт цените започват от 6.80 лв. до офис на спедитора и 8.50 до адрес на клиента и варират в зависимост от адреса и теглото на доставката.

За обработка на вашата поръчка и нейната доставка са необходими от 1 до 5 дена в зависимост кога сте подали заявката и къде вашия адрес. Поръчки подадени до 12 часа се обработват и изпращат същия ден, останалите се изпращат на следващия ден. Фирма Speedy ще ви информира за деня и часа на пристигане на поръчката ви.

Стоки, които са поръчани в петък или в предпразничен ден след 14 часа се изпращат на следващия възможен работен ден.

За стоки, които не са налични в момента на поръчка е възможно забавяне, за което допълнително ще ви информираме.

Начини на плащане:

В интернет-магазина valeta.bg може да заплатите чрез:
- Наложен платеж - плащане в брой при приемане на доставката;
- Виртуален ПОС терминал на FIBank - чрез всички банкови карти, които се поддържат в България.
- През системата на ePay.bg.

Последна актуализация на цените: 07.11.2022 г.

Листовка

Листовка към продукта.

ЛИСТОВКА: VITAMIN В COMPLEX Прочети повече >> Информация за пациента Моля, прочетете внимателно тази листовка преди да започнете лечение. Тя съдържа кратка информация относно Вашето лекарство. Ако не разбирате нещо или имате допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекуващ лекар. Запазете я, защото може да се наложи да я прочетете отново. Това лекарство е предписано лично на Вас и не трябва да го давате на други. То може да им навреди, дори ако симптомите им са същите като Вашите. VITAMIN В COMPLEX ВИТАМИН В КОМПЛЕКС Филмирани таблетки

КАКВО СЪДЪРЖА ВИТАМИН В КОМПЛЕКС Лекарствени вещества: thiamine nitrate (витамин Bi) 5 mg; riboflavin (витамин B2) 1 mg; pyridoxine hydrochloride (витамин Вб) 4 mg; nicotinamide (витамин PP) 50 mg . Помощни вещества: пшенично нишесте; микрокристална целулоза; хидроксипропил целулоза; стеарин; талк; колоидален силициев диоксид; Опадрай.

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА И ПРОИЗВОДИТЕЛ СОФАРМААД София 1220, ул. "Илиенско шосе" 16, България ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА 20 филмирани таблетки в блистер от твърдо безцветно ГТВХ/алуминиево фолио, по 1 блистер в картонена кутия заедно с листовка с указания за употреба.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВИТАМИН В КОМПЛЕКС Комбиниран лекарствен продукт, съдържа витамини от група В и никотинамид. Те са необходими за нормалното функциониране на организма. Участват в обмяната белтъците, въглехидратите и мазнините.

ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА ВИТАМИН В КОМПЛЕКС Продуктът се използва за лечение на състояния и заболявания, свързани с дефицит на витамини от група В и никотинамид.

КОГА НЕ ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ВИТАМИН В КОМПЛЕКС? Не трябва да използвате Витамин В комплекс в следните случаи: • Свръхчувствителност към лекарствените или помощните вещества; • Хипертонична болест П-Ш стадий; • Деца под 6 години.

ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕ С ВИТАМИН В КОМПЛЕКС Уведомете лекуващия си лекар, ако имате някакво хронично заболяване, ако сте свръхчувствителни към други лекарства или храни или ако вземате други лекарства. Предпазни мерки и предупреждения Уведомете лекуващия си лекар, ако страдате от злокачествено или чернодробно, заболяване, язва, гастрит, подагра. Витамин В2 в състава на Витамин В комплекс може да оцвети урината в жълто-оранжево. Бременност и кърмене Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете. Преди да вземате някакво лекарство по време на бременност, непременно се посъветвайте с лекуващия си лекар. Бременност Продуктът може да се приема в препоръчваните лечебни дози по време на бременност. Кърмене Не се препоръчва прием на витамин В комплекс по време на кърмене. В случай, че се налага неговия прием, кърменето трябва да се прекрати. Влияние върху способността за шофиране и работа с машини Витамин В комплекс в препоръчваните дози не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини. Важна информация за помощните вещества Поради наличието на пшеничено нишесте, лекарственият продукт е неподходящ за пациенти с непоносимост към глутен.

КАКВИ ЛЕКАРСТВА МОГАТ ДА ВЗАИМОДЕЙСТВАТ С ВИТАМИН В КОМПЛЕКС Моля, уведомете лекуващия си лекар за ВСИЧКИ лекарства, които вземате в момента или сте вземали доскоро, независимо дали са предписани от лекар или сте ги купили без рецепта. Уведомете лекуващия си лекар, ако приемате лекарства за лечение на високо кръвно налягане, успокоителни, сънотворни, медикаменти за лечение на депресия или за Паркинсонова болест, антиепилептични средства и тетрациклинови антибиотици.

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ Дозата и продължителността на лечение се определят от лекуващия Ви лекар. Важно е да вземате лекарството така, както лекарят Ви го е предписал. Не трябва да променяте дозите или да преустановявате лечението, без да се консултирате преди това с лекаря, дори ако се чувствате добре. Опитайте се да вземате лекарството по едно и също време всеки ден. Таблетките се приемат през устата с достатъчно количество вода. Възрастни: по 1-2 таблетки 2-3 пъти дневно Деца над 6 години: по 1-2 таблетки дневно. Ако имате чувството, че ефектът на лекарството е много силен или твърде слаб, моля, консултирайте се с лекуващия си лекар. Ако вземете повече таблетки Витамин В комплекс В много високи дози продуктът може да предизвика възбуда, страх, тремор, безсъние, главоболие, гърчове. Ако приемете повече таблетки Витамин В компдексгкнезабавно се консултирайте с лекуващия си лекар. Ако сте пропуснали да вземете Витамин В комплекс Ако пропуснете да вземете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е станало време за следващата доза, вземете я както обикновено, като пропуснете дозата, която сте забравили. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате забравената.

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ Както всички лекарства, Витамин В комплекс може да има нежелани ефекти. Те обаче не се наблюдават задължително при всички пациенти, така че Вие може да не получите никаква реакция. Много рядко може да се появят обриви, сърбеж, оток, зачервяване на кожата на лицето, топли вълни, особено при пациенти със свръхчувствителност. Ако получите нежелани ефекти, включително и такива, които не са споменати в тази листовка, информирайте лекуващия си лекар.

СЪХРАНЕНИЕ На сухо и защитено от светлина място, при температура под 25°С. Съхранявайте лекарството в оригиналната опаковка, на сигурно място, където децата не могат да го видят и достигнат. Лекарството не трябва да се използва след датата на изтичане на срока на годност, отбелязана върху опаковката.

НАЧИН НА ОТПУСКАНЕ Без лекарско предписание. Тази листовка е редактирана за последен път октомври 2005 г.

Медия

Медия информация