Трябва ви помощ? Обадете ни се: 
+359 883 25 21 21

Меню
Меню

Сортиране

Категории

Производители

Вид

Ценови диапазон

Производител

Антиоксиданти

Антиоксиданти

Вижте още ➤ Антиоксиданти на супер цени ✅ Безплатна доставка над 49лв. ⭐ Консултация при покупка ✨ Поръчайте сега онлайн или на: ☎ 0883-25-21-21

Какво представляват?

Антиоксидантите/против окислители са биохимични защитни вещества, които неутрализират вредния ефект от окислителните реакции в клетките като действат на човека благоприятно и отпускащо. Антиоксиданти са различни  органични и неорганични съединения, основно са витамините А, С, Е, бета-каротин, флавоноиди  и минералите селен, цинк, мед и манган.

Как действат антиоксидантите?

В човешкия организъм непрекъснато протичат процеси на окисление, при които се получават огромен брой оксиданти – свободни радикали. Това са частици със свободни електрони, което ги прави химически силно активни. Затова свободните радикали бързо реагират със здрави молекули и се получават   нови вещества, които увреждат клетките,. Антиоксидантите (ловци на свободни  радикали), попаднали в организма с храната, си взаимодействат със свободните радикали като ги неутрализират и не им позволяват да се свързват със здрави молекули и да ги увреждат.

Защо трябва да се приемат антиоксиданти?

Когато броят на свободните радикали е нормален, те извършват полезна дейност в организма. Броят им в организма се увеличава много при болести-диабет, дима от цигарите, замърсен въздух,  радиация, алкохол, антибиотици,
от процесите на стареене, психическо напрежение-стрес, от попаднали в организма тежки метали, токсични съединения, които отделят отровни оксиди и застрашават организма от пагубни болести. Тогава е необходимо в организма да се внесат допълнително антиоксиданти, които изпълняват следните задачи: – унищожават свободните радикали и възпрепятстват образуването на нови; – възстановяват щетите, нанесени от свободните радикали; – предпазват организма от вируси, бактерии, токсични вещества.

Начини за снабдяване на организма с антиоксиданти

  1. Най-добрият източник е храната, тъй като там антиоксидантите са в естественото си състояние. За нормалното хранене трябва да се използват храни богати на антиоксиданти. Най-важните антиоксидантни храни, определени по тегловен фактор, са: годжи плодове, натурален шоколад, артишок, бъбрек, червени и черни боровинки, червено грозде. От обикновените храни с голямо съдържание на антиоксиданти са: моркови, зеле, броколи, спанак, домати, тиква, сладки картофи, боб, червено цвекло, ягоди, нар, малини, къпини, соя, малко червено вино. Да се консумират поне три порции дневно от тези високи антиоксидантни храни.
  2. Редица билки и подправки са богати на  антиоксиданти, които се използват за чай и в ястията. Това са карамфил, канела, куркума, какао, кимион, риган, магданоз (сушен), джинджифил, мащерка, мента, лавандула, вишня, чесън, лют червен пипер и зелен чай. Много от тези билки и подправки се предлагат и в концентрирано етерично масло с най-голямо съдържание на антиоксиданти. Консумират се минимум три пъти на седмица.
  3. Антиоксидантите добавки са чист екстракт от различни натурални продукти. Приемат се основно за профилактика и лечение на заболявания. Най-важните за организма са: –- глутатион, който се състой от три значими аминокиселини за смилане на мазнини и унищожаване на ракови клетки в организма; – кверцетин, произведен от плодове и листни зеленчуци, се използва при проблеми със ставите и диабет; – лутеин, който е полезен за очите, кожата, артериите, сърцето и имунната система; – ресвератрол, произвеждащ се от червено грозде и  боровинки,  осигурява защита против стреса, болести на сърцето и артериите. 

С доставянето на достатъчно количество антиоксиданти на организма се постига: по-бавно стареене, запазване с течение на времето на кожата, очите, тъканите, ставите, сърцето и мозъка; по-здрава, по-млада и блестяща кожа; намален риск от рак; защита от сърдечни заболявания и инсулт; по-малък риск от деменция; намален риск от загуба на зрение. Изобщо антиоксидантите действат за осъществяване на цялостно здраве и дълголетие на човека!

Във вашата аптека

В онлайн аптека Валета, предвид голямото значение на антиоксидантите, са подбрани висококачествени,  най-ефективни, безвредни антиоксиданти добавки, предназначени за профилактика и специализирани за различните заболявания.

Сравнение на продукти