Трябва ви помощ? Обадете ни се: 
+359 883 25 21 21

Меню
Меню

Сортиране

Категории

Производители

Вид

Ценови диапазон

Производител

Магнезиеви продукти

Магнезиеви продукти

Вижте още ➤ Витамини и добавки - магнезиеви продукти на супер цени ✔ Безплатна доставка над 49лв. ✔ Консултация ✔ Поръчайте сега онлайн или на ☎ 0883-25-21-21

Какво представлява магнезия и значението му за здравето

Магнезият е химичен елемент, метал. Неговите съединения минералите се съдържат в земната кора, хората, растенията и животните. Клетките  в организъма не могат да функционират без него. Затова е един от най-важните минерали за здравето на човека.

Защо са необходими магнезиевите продукти

В организма на човека има  20-30 г магнезий във всички клетки. Това количество магнезий трябва да бъде подържано непрекъснато, но той се изнася от тялото чрез потта и урината и допълнително  при стрес,  алкохол. Като всички минерали, магнезият не се произвежда от организма, а се набавя чрез храната. Ако това не стане се получава магнезиев дефицит, от което човека усеща слабост, нервност и др. Най-богати на магнезий са зърнените храни (ориз, пшеница); семена (ленено, сусамово, тиквено); ядки (орехи, фъстъци, бадеми); риба скумрия; билки и зеленчуци (спанак, лапад, боб, мента, босилек); черен шоколад. Лошото е, че при термичната обработка и рафинирането се губи голяма част от магнезийя. Освен това при съвременното производство храните днес съдържат малко магнезий.  В същото време ежедневният стрес повишава нуждите на организма от магнезий. Очевидна е острата нужда от приемане на магнезиевите продукти.

Характеристики на магнезиевите продукти

На пазара има невероятно много различни продукти. В трудния избор на най-подходящия ще помогне подреждането им по различни признаци.

  1. Магнезиевите продукти по предназначение могат да бъдат: за  лекуване, хранителни добавки, а последното постижение е поставяне на магнезиев стент и  продукти с не медицинска цел като магнезиеви плоскости и  запалки.  
  2. Магнезиевите продукти оказват  изключително благотворно въздействие на почти всички органи на човека. Те подпомагат сърдечния мускул и обогатяват сърцето с кислород. Нормализират кръвното налягане и намаляват лошия  холестерол. Лекуват инсулт, атеросклероза, диабет. Важни си за костите, ставите, мускулите, остеопороза, артрита. Много добре повлияват на имунната система, хроничната умора, съня. Подобряват функцията на ендокринната и нервната система – магнезият се смята за най-добрия антидепресант, лекува главоболие, мигрена. Изключително е ефективен  за пречистването на целия организъм и за отслабване. В козметиката магнезиевите продукти се използват за здрава кожа, коса и нокти и др. Магнезият е приет за минерала на младостта и красотата -.против стареенето.
  3. Магнезиевите продукти по форма могат да бъдат хапчета, мазила, олио, гел, лосион,  кристали, спрей за спортуващи. Магнезиевите мазила са много ефективни за повишаване еластичността и здравината на съдовете, обезболяването, премахване възпалението и умората. Магнезиевото олио или гел, който е по-слаб, се използват за масажи основно при главоболие, косопад, възпалени венци, схващания, травми, преумора. Кристали са подходящи разтворени във вода за крака или цяла вана. В този случай се увеличава енергията, отпускат се мускулите, поддържат се всички органи и системи. При продукти на хапчета  да се гледа концентрацията и броя на приемите.
  4. За магнезиевите продуктий в медицината се използват предимно съединенията  магнезиев оксид, карбонат,
    хлорид, сулфат. Магнезиевият оксид е лесно усвоим
    и по-ефективен от магнезиевия хлорид.
  5. Важна  е степента на усвояване на магнезия от организма. Хапчетата, приети през устата, най-малко. се усвояват. Най-добре се усвоява магнезиевото олио чрез масажиране като най–бързо попада в клетките и тъканите през кожата. Добре се поема магнезия чрез масаж с лосион, подходящ за стъпала.  Всред най-ефективните начини за насищане на организма с магнезий е взимане на вана с разтворени кристали. При приемане на магнезий през кожата се избягва евентуалното затормозване  на храносмилателните органи.
  6. По начина на производство: магнезиевите продукти могат да бъдат химически синтезирани или получени от естествени продукти.
  7. Срещат се продукти само от магнезий или комплекс с други елементи като цинк и витамини..
  8. Има магнезиеви продукти за деца, възрастни и инвалиди. За децата трябва да са с по-малка концентрация и по-чисти.

Много е ценно това, че приемайки магнезиев продукт за определена болест, той влияе благотворно на целия организъм и повишава жизнеността на човека. Да се внимава с предозирането.

Във вашата аптека

В онлайн аптека Валета има много голямо разнообразие от магнезиеви продукти и компетентната консултация с нашите фармацевти ще ви осигури избирането на най-нужните за вас.

Сравнение на продукти