Трябва ви помощ? Обадете ни се: 
+359 883 25 21 21

Меню
Меню

Сортиране

Категории

Производители

Вид

Ценови диапазон

Производител

Висок холестерол

Висок холестерол

Вижте още ➤ Витамини за Висок Холестерол на супер цени ✅ Безплатна доставка над 49лв. ⭐ Консултация при покупка ✨ Поръчайте сега онлайн или на: ☎ 0883-25-21-21

Характеристики

Холестеролът е комбинация от стерол и липиди. Намира се в клетъчните мембрани на всички тъкани и се пренася от кръвната плазма. Той представлява бяло мазно вещество разтварящо се в органични разтворители, но неразтворимо във вода. Холестеролът е необходим за синтеза на много хормони, за метаболитно активни вещества необходими за нормална обмяна, витамин Д и жлъчните киселини. Той се свързва със специални транспортни белтъци в липопротеидни комплекси с ниска плътност(„лош хорестерол“) и с висока плътност(„добър хорестерол“). Холестеролът с ниска плътност е „лош“, защото при нарушения в обмяната може да се отложи по стените на кръвоностните съдове и да образува така наречените атеросклеротични плаки. Трайното повишено количество на холестерол в кръвта е болестно състояние наречено, хиперхолестеромелия, насочващо за проблем в обмяната на веществата.

Причини за висок холестерол

Организмът ни си набавя основно холестерол от животинските продукти. Всекидневно трябва да си осигурим приемане на около 0,3 г. Следните фактори могат да имат отношение към повишени нива на холестерола във Вашия организъм:

  • Използване на храни съдържащи много наситени мазнини и трансмазнини, като тлъсти меса, яйца, пълномаслени млечни продукти, шоколадови изделия, сладолед;
  • Липса на движение, тютюнопушене, злоупотреба с алкохол;
  • Следните заболявания: захарен диабет, хипотироидизъм, бъбречно заболяване, хиперхолестеромелия, обструктивно заболяване на черния дроб.

Лечение с алопатични средства

Мерките, които ще Ви помогнат за контролиране на нивата на холестерол са индивидуални и изискват консултация с Вашия лекар. Те могат да бъдат:

  • Подходяща диета;
  • Намаляване на теглото, ако е наднормено;
  • Всекидневна физическа активност;
  • Спиране на тютюнопушенето;
  • Медикаменти.

Какво ни предлага природата?

Четирите първи препоръки от предния раздел отново са в сила, като вместо медикаменти може да използваме следните природни продукти:

  • Съдържащи Омега 3 мастни киселини, които повишават нивото на „добрия“ холестерол;
  • Храни съдържащи разтворими фибри, като: овесени ядки или трици, ечемик, боб, сладки картофи, броколи, аспержи , моркови, цитросови плодове, ленено семе;
  • Авокадо – съдържа мононенаситени мазнини и понижава нивата на “лошия“ холестерол;
  • Ядки и семена, съобразени с общото калорийно съдържание на храната.

Във вашата аптека

В онлайн аптека Валета може да намерите голямо разнообразие от природните продукти, които се използват за подобряване на нивата на холестерола в организма. Комбинирайки тези продукти с правилен хранителен режим и физическа активност и положителният ефект няма да закъснее.

Ако въпреки това не настъпи подобрение, задължително се консултирайте с лекар специалист.

Сравнение на продукти