0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Витамин C

Характеристики

Витамин С е популярен още с името аскорбинова киселина. Той е водноразтворим витамин, което означава, че той не се натрупва в организма, а се изхвърля от него с урината. Това е полезно, за да не се получава предозиране с витамина. Намира се в свободна и свързана форма.
В природата източниците на витамин С са многобройни.

 • Плодовете богати на витамин С са: портокалите, мандарините, шипката, червеното френско грозде, ягодите и др.
 • Виж целия текст

Задай в низходяща посока
 1. Витамин С натурал е мощен натурален имуностимулант с антивирусно, антибактериално, противовъзпалително и противогъбично действие под формата на ампули за пиене. Подобрява устойчивостта и подпомага борбата с инфекциите.

 2. Хранителна добавка с мощно антиоксидантно действие, съдържаща комплекс от цитрусови биофлавоноиди и витамин С. Продукта повишава съпротивителните сили на организма и устойчивостта му към различни заболявания, също така ускорява възстановителните процеси в организма.

 3. Мощен антиоксидант, който подсилва имунната система, помага за премахването на токсините и ускорява растежа и възстановяването на клетките. Спомага също за здрави зъби, кости, венци и служи за лечение на настинка.

 4. Хранителна добавка, която подкрепя функцията на нервната система, стимулира въглехидратния метаболизъм и повишава производството на енергия в клетките. Витамин B-комплекс подкрепя разнообразни функции на организма и спомага за оптималното усвояване на мазнини, белтъци и въглехидрати и превръщането им в енергия.

 5. Витамин С участва в над 300 процеса в човешкия организъм, необходим е за: образуването на колаген, много ензими и надбъбречни хормони; метаболизма на аминокиселини, невротрансмитери (вещества, предаващи информацията в мозъка), холестерол, фолиева киселина и желязо; детоксикация на организма; здрави съединителна тъкан, очи и кожа.  Витамин С подпомага оптималната функция на сърдечносъдовата и имунната системи, както и антиалергичните процеси. Стимулира предпазването на надбъбречните жлези, които може да не са в оптимално състояние от никотина при пушачи. Пушенето изчерпва витамин С в тялото.

 6. Течен витамин Ц с натурални биофлавоноиди и шипка на марката Geo Nutrition, допринася за защита на клетките от оксидативен стрес, за нормалната функция на белите кръвни телца, имунната и сърдечно-съдовата системи.

 7. Ампули за пиене, съдържащи течен витамин C, който има антиоксидантно и общоукрепващо действие, стимулира имунната система и защитава организма от вирусни и бактериални инфекции, укрепва съдовете и спомага за намаляване риска от възникване на сърдечносъдови инциденти, благоприятства зрението, кожата, ноктите, мускулите, ставите и костите и подпомага по-бързото възстановяване след боледуване, физическо и психическо натоварване.

 8. Всяка капсула Цетебе с удължено освобождаване съдържа аскорбинова киселина (витамин С) като активна съставка. Витамин С е основен витамин, който е от значение за растежа и поддържането на здрава кожа, венци, зъби и кости. Всяка капсула Cetebe съдържа 500mg аскорбинова киселина с удължено освобождаване за осигуряване на организма с витамин С в продължение на 8 до 12 часа Цетебе е показан за профилактика и лечение на състояния, свързани с недостиг на витамин С. Той стимулира имунната система и поддържа естествената устойчивост на организма към инфекции. Цетебе намалява тежестта и продължителността на симптомите при грип и простуда.
 9. Висококачествено течно витамин С за пиене. Допринася за нормалната функция на имунната система.

 10. Специална хранителна добавка, съдържаща Витамин С и екстракт от шипка, която има антиоксидантно действие, стимулира имунната система, подобрява функциите на нервната система, поддържа здравето на сърдечно-съдовата система, повишава жизнеността и тонуса и предпазва от вируси и настинки.

Задай в низходяща посока

Характеристики

Витамин С е популярен още с името аскорбинова киселина. Той е водноразтворим витамин, което означава, че той не се натрупва в организма, а се изхвърля от него с урината. Това е полезно, за да не се получава предозиране с витамина. Намира се в свободна и свързана форма.
В природата източниците на витамин С са многобройни.

 • Плодовете богати на витамин С са: портокалите, мандарините, шипката, червеното френско грозде, ягодите и др.
 • От зеленчуците най-богати са: пиперките, спанакът, копривата, прясното и киселото зеле, магданозът, доматите, морковите и др.
 • От продуктите с животински произход най-много витамин С се съдържа в черния дроб и надбъбречните жлези.

Действия на витамин С за здравето

Витамин С стимулира:

 • кръвообразуването и кръвосъсирването;
 • съпротивата на организма към инфекции;
 • антитоксичната функция на черния дроб.

Повлиява още функциите на храносмилателната система, стената на кръвоносните съдове, клетъчните мембрани и др. Участва в много биохимични процеси, в разграждането на аминокиселините тирозин и лизин, синтеза на глюкортикоидните хормони (например адреналин) и др. Витамин С помага за производството на колаген – протеин, намиращ се в кожата, съединителната тъкан и костите. Заради тази си функция той помага на тялото да възстановява тъканите и да заздравява раните. Витамин С действа като антиоксидант (вещества, които защитават клетките от увреждания, причинени от отрицателно заредените частици в тялото) – един от най-добрите антиоксиданти. Значителна е ролята му за поддържане на висока работоспособност при културистите. Витамин C подпомага усвояването на калций и желязо в стомашно-чревния тракт. Затова при нужда от прием на тези микроелементи, едновременно трябва да се приема и витамин С. В същото време оптичният изомер D-аскорбиновата киселина, не само не притежава същата витаминна активност, но и се явява антивитамин на витамин С.
Типична хиповитаминоза и авитаминоза у човека е скорбутът. Започва с бърза и лесна умореност, възпаление на венците и кръвотечения, разклащане на зъбите. По-късно се появяват обилни капилярни кръвоизливи по лигавиците, кожата, мускулите и ставите. Раните зарастват трудно и бавно. Съпротивителните сили на организма спрямо инфекции рязко намаляват.

Набавяне на витамин С в организма дозировка и начин на употреба

Набавянето на витамин С става само чрез външни източници, защото човешкият организъм не е способен да синтезира витамин С. Това се постига - чрез: храната, в която се съдържа витамини С; препарати само от витамин С под формата на таблетки, капки, инжекции; хранителни добавки, специално разработени комбинации от различни витамини, минерали и микроелементи. Има голямо разнообразие от такива препарати, предназначени за всички възрасти (млади, стари, деца, бебета) за мъже, за жени, за лечение, за превенция, за кожа, коса и др.
Препоръчителните дневни дози са: за мъже 80 мг витамин С; за жени 70 мг; за пушачи се добавят 35 мг към горепосочените количества.
Особеното при витамин С е, че той се изхвърля бързо от организма и дори при висока доза, приета наведнъж. Затова е добре той да се приема в малки дози няколко пъти на ден.

Във вашата аптека

В онлайн аптека Валета можете да намерите голямо разнообразие от висококачествени витамини, доставени от най-добрите производители. Можете да откриете най-подходящите нужни Ви витамини и хранителни добавки за всеки конкретен случай.