0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Херпеси

Специфика на заболяването

Причина за поява на херпес е херпес симплекс вирус тип 1 и тип 2. Тип 1 се появява около устните, брадичката или носа, докато тип 2 е характерен за гениталиите. Типа на вируса може да се установи със специфично изследване. Вирусът се предава с директен и индиректен контакт. Той остава да съществува в определени нервни клетки. Следните провокиращи фактори могат да го активират: излагане на пряко слънчево г ...

Виж целия текст

Задай в низходяща посока
 1. Използва при лечение на херпеси (herpes labialis) в зоната около устата и на устните. Той съдържа антивирусен агент penciclovir, който действа активно срещу вируса на херпес симплекс (herpes simplex). При активиране той започва да се размножава и се развива херпес, обикновено на или около устните. Това може да се случи, когато имате настинка или грип, или сте изложени на силна слънчева светлина, или сте уморени. Фенивир крем блокира вируса и спира неговото размножаване. Когато използвате Фенивир крем против херпес, Вие ще излекувате бързо херпеса, дори ако сте започнали употребата след развитието му. Ще съкратите и времето, през което херпесът е източник на зараза и усещате болка.

 2. Противовирусен крем, който се използва за лечение на вирусна инфекция, причинявана от херпесен вирус тип 1. Клиничните проучвания със ЗОВИРАКС показват, че лечението се ускорява и намалява времето, през което изпитвате болка. Херпесът е вирусна инфекция. Вирусът може да засегне и други части на тялото.

 3. Медицинско изделие подходящо за профилактика при вагинален херпес, както и при симптоми на кондиломатоза. Кремът осъществява благоприятния си ефект като образува защитна бариера, която изолира тъканите от външни фактори. Продуктът успешно намалява симптомите на болка, сърбеж, парене, подуване и стягане на кожата, а също така и образуването на мехури. Правилното приложение ограничава развитието на усложнения, а редовната употреба не позволява рецидивирането на възпалението.

 4. Дермапласт колд (Dermaplast cold) пластир за херпеси е адхезивен пластир с хидрогел и хидроколоид. Пластирите за херпеси спомагат заздравяването на рани, образувани в следствие от херпес на устните. Хидроколоидната технология спомага за заздравяване на влажните рани и ефективно облекчава зачервяването, сърбежа и болката. Естественото заздравяване на раните се насърчава и се предотвратява образуването на мехурчета и корички. Мехурчетата са дискретно покрити с почти невидим, дишащ пластир и са защитени до 8 часа.

 5. Пластирите за херпеси спомагат заздравяването на рани, образувани в следствие от херпес на устните. Хидроколоидната технология спомага за заздравяване на влажните рани и ефективно облекчава зачервяването, сърбежа и болката. Естественото заздравяване на раните се насърчава и се предотвратява образуването на мехурчета и корички. Мехурчетата са дискретно покрити с почти невидим, дишащ пластир и са защитени до 8 часа. Така се избягва замърсяване на раната и се намалява рискът от по-нататъшни инфекции от вируса. Пластирът е водонепропусклив, дишащ и нежен към кожата.

 6. Фотозащитен стик против херпес и обрив на устните. Осигурява максимална защита на клетката, благодарение на патента CELLULAR BIOPROTECTION® и максимална UVA / UVB защита. Препоръчва се за устни, предразположени към появата на херпес. Предпазва от кожен обрив на устните, причинен от вредните слънчеви лъчи. Овлажнява устните.

 7. Ацикловир Стада е лекарство, което се използва за лечение на вирусни инфекции (противовирусно лекарство). За облекчаване на болка и сърбеж при често повтарящи се херпесни инфекции с образуване на мехурчета върху и около устните (рецидивиращ херпес лабиалис) и генитален херпес в начален стадий.

 8. Продуктът се прилага за облекчаване на болката и сърбежа при случаи на често повтарящи се херпесни инфекции с образуване на мехурчета в областта на устата (рецидивиращ Негреs labialis).

 9. Aftamed Oral Gel представлява орален гел, който спомага за облекчаване на болката в устната кухина причинена от афти, афтозен стоматит, рецидивиращи рани, включително и лихен планус и раздразнения. Гелът ускорява заздравяването и е подходящ както за превенция, така и за лечение на язвени поражения в устата. Подходящ е да се използва от деца, които носят ортодонтски апарати, както и хора с протези. Афтамед орален гел е нновативна формула, която заздравява увредената устна лигавица и съкращава времето за излекуването й. Продуктът бързо облекчава болката, което се доказва в клинични наблюдения, стимулира оздравяването на раната, като повишава естествените възстановителни процеси и намалява броя на раните, като контролира възпалението и рехидратацията на тъканите.

 10. Херпекс е успокояващ гел, който съдържа екстракти от сладък корен, ракитник и L-лизин. Използването на продукта спира разпространението на херпеси и лекува раздразнената кожа.

Задай в низходяща посока

Специфика на заболяването

Причина за поява на херпес е херпес симплекс вирус тип 1 и тип 2. Тип 1 се появява около устните, брадичката или носа, докато тип 2 е характерен за гениталиите. Типа на вируса може да се установи със специфично изследване. Вирусът се предава с директен и индиректен контакт. Той остава да съществува в определени нервни клетки. Следните провокиращи фактори могат да го активират: излагане на пряко слънчево греене, стрес, заболяване понижаващо имунитета, травма в областа на лицето, преди менструация.

Симтоми на заболяването

Обикновенният херпес от тип 1 и 2 се проявява с болезнени мехури по кожата, които след няколко дни се пукат и превръщат в ранички. Важно е мехурчетата да не се разчесват и пукат предварително, тъй като така се увеличава вероятността да се появят нови около вече заразеното място. Целият процес от появата до зарастването може да продължи от десет дни до един месец, зависи от имунната система на индивида.

Лечение с алопатични средства

Херпесните инфекции много добре се лекуват с антивирусни медикаменти. Най-употребяван е Аклицовир, както на таблетки така и като крем за локално приложение. Тридерм, от групата на кортикостероидите, също се използва. Маже се два-три пъти дневно.  Дозировката винаги се определя от специалист.

Какво ни предлага природата?

Могат да се използват следните природни продукти за лечение на херпес:  

 • Масло от чаено дърво разредено с три части вода се нанася няколко пъти;
 • Студено прясно мляко няколко пъти дневно за 10 минути;
 • 3% разтвор на кислородна вода да подейства няколко минути след което избършете с влажна кърпа и подсушете мястото, 3-4 пъти дневно;
 • Една-две счукани скилитки чесън се нанасят три пъти дневно;
 • Една супена лъжица Женско биле на прах се смесва с половин чаена лъжичка вода, получената смес се нанася върху възпаления участък да подейства няколко часа, няколко пъти дневно;
 • Сок от Алое вера се нанася върху мястото и след като изсъхне се измива с хладка вода;

Във вашата аптека

Онлайн аптека Валета разполага с голямо разнообразие от хранителни добавки, витамини и билки. Имате възможност да поръчате по-горе споменатите продукти при нас.  Комбинирайте тези продукти с описаните хигиенни навици и вие вероятно ще усетите подобрение.

Ако не почувствате такова, задължително се консултирайте с лекар специалист.