0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Микози

Специфика на заболяването

Микозите са гъбични инфекции, засягащи кожата, ноктите и косата. Основна храна за „гъбичките“ е веществото кератин. Подходящи условия за тяхното развитие са: топлина, влага, понижен имунитет, вземане на антибиотици за дълъг период от време, които нарушават естествения баланс на кожата. Тези условия дават възможност на гъбичките да се рамножават и предизвикват появата на заболяването.

Симтоми на заболяванетоВиж целия текст

Задай в низходяща посока
 1. Вартнер лосион елиминира гъбичките по ноктите с бърз ефект. Продуктът е с висока ефикасност, без странични ефекти. Спира разпространението и развитието на гъбичната инфекция и успокоява симптомите.

 2. ПСъздава антисептична среда при наличие на гъбична инфекция на краката и зоната между пръстите. Предпазва от развитието на нова инфекция. Облекчава сърбежа и болката. Създава антибактериална среда и пречи за развитието на бактериални и гъбични култури.

 3. Разтворът против гъбички по ноктите на "ДОКТОР ХАНС" заличава следите на гъбичната инфекция по ноктите и предпазва от повторната и поява.

 4. Лекарствен продукт без лекарско предписание, съдържащ активно вещество нафтифин, който се прилага за лечение на гъбични инфекции, причинени от кожни гъбички, дрожди, плесени и други. Екзодерил Крем 1% е активен още и срещу различни бактериални инфекции, които много често съпътстват гъбичните инфекции. Екзодерил Крем 1% иима противовъзпалително действие и бързо облекчава симмптомите на възпалението, особено сърбежа.

 5. Лекарствен продукт без лекарско предписание, съдържащ активно вещество нафтифин, който се прилага за лечение на гъбични инфекции, причинени от кожни гъбички, дрожди, плесени и други. Екзодерил Крем 1% е активен още и срещу различни бактериални инфекции, които много често съпътстват гъбичните инфекции. Екзодерил Крем 1% иима противовъзпалително действие и бързо облекчава симмптомите на възпалението, особено сърбежа.

 6. Лекарствен продукт без лекарско предписание, съдържащ активно вещество нафтифин, който се прилага за лечение на гъбични инфекции, причинени от кожни гъбички, дрожди, плесени и други. Екзодерил Разтвор 1% е активен още и срещу различни бактериални инфекции, които много често съпътстват гъбичните инфекции.

 7. Лекарствен продукт без лекарско предписание, съдържащ активно вещество Бифоназол, което се прилага за лечение на кожни микози, причинени от инфекции с дерматофии, плресени и други фунги, повърхностни кандидози и еритразма. Канеспор е широкоспектърен антимикотичен лекарствен продукт за външна употреба.

 8. Канестен е лекарствен продукт без лекарско предписание, под формата на крем, предназначен за лечение на гъбични инфекции и заболявания по кожата. Canesten сдържа активно вещество Клотримазол, което има свойствата да преминава през инфектирания участък от кожата, като спира растежа на гъбичките и ги унищожава. Канестен крем се прилага при гъбични заболявания на кожата и лигавицата (микози), както и при кожни инфекции, причинени от Corynebacterium minutissimim.

 9. Urgo Filmogel for Damaged Nails е специално създаден филмогел, който се прилага при увредени нокти при гъбични инфекции или претърпени травми. Урго Филмогел се прилага директно върху нокътната плочка, като образува специален защитен филм, който прониква дълбоко в нокътя, изчиства го, стимулира възстановителните и регенериращите процеси и подхранва и заздравява нокътя.

 10. Продуктът се прилага при възрастни и деца над 18 години за лечение на гъбични инфекции по ноктите. Прилага се локално върху ноктите на ръцете, ноктите на краката и кожата в непосредствена близост.

Задай в низходяща посока

Специфика на заболяването

Микозите са гъбични инфекции, засягащи кожата, ноктите и косата. Основна храна за „гъбичките“ е веществото кератин. Подходящи условия за тяхното развитие са: топлина, влага, понижен имунитет, вземане на антибиотици за дълъг период от време, които нарушават естествения баланс на кожата. Тези условия дават възможност на гъбичките да се рамножават и предизвикват появата на заболяването.

Симтоми на заболяването

Характерни признаци за болестта са:

 • Силен сърбеж;
 • Силна миризма;
 • Мехури;
 • Влажни лезии;
 • Болка и зачервяване в областта.

Лечение с алопатични средства

Важно е да се спазват следните хигиенни навици:

 • След баня подсушавайте добре кожата в областта на гънките и между пръстите на краката;
 • Намалете до минимум контакта с вода и сапун;
 • Не ползвайте чужди лични вещи (дрехи, обувки, гребени, кърпи, шапки);
 • Не ходете боси по влажни настилки;
 • Не оставайте с влажни дрехи;
 • Ако имате домашните любимци и те имат кожни промени(липса на окосмяване и/или лющене), се консултирайте с  ветеринар.
 • Използвайте подходящи дрехи и обувки. Да не са тесни  и запотяващи. За предпочитане е материалите от които са направени, да са естествени. 

Не използвайте лекарства предписани на друг. Важно е лечението да бъде назначено от дерматолог. Кои локални средства под формата на кремове, лосиони, гелове, лакове и други, ще ви предпишат зависи от тежестта на инфекцията.

Гъбичните инфекции са упорити и лечението им може да отнеме до 60 дни. Отзвучаването на оплакванията не гарантира, че причинителят е отстранен, защото гъбичката, която се намира в по-дълбоките слоеве на кожата може да се размножи отново. Гъбичните инфекции на ноктите са толкова упорити, че лечението може да продължи и 12 месеца. Вашата постоянство е от ключово значение за излекуването Ви.

Какво ни предлага природата?

На първо място спазване на по-горе описаните хигиенни навици.

Следните билки и домашни средства имат лечебно действие: подсушаваща пудра, ябълков оцет, масло от чаено дърво, канела, алое вера, и др.

Във вашата аптека

Онлайн аптека Валета разполага с голямо разнообразие от хранителни добавки, витамини и билки. Имате възможност да поръчате по-горе споменатите продукти при нас.  Комбинирайте тези продукти с описаните хигиенни навици и вие вероятно ще усетите подобрение.

Ако не почувствате такова, задължително се консултирайте с лекар специалист.