0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Стрии

Специфика

Кожата ни се състои от два слоя, на повърхността епидермис и под него дерма. Дермата е богата на съединителна тъкан изпълнена с капиляри. Под нея е подкожието, богато на мастна тъкан с различна дебелина. Кожата е здрава и еластична благодарение на еластичните влакна в нея. Когато поради промени в тялото техния брой намалее, епидермиса в тези зони изтънява, кожата се деформира и се образуват стрии. В началото те имат червеникав цвят, който в последствие избл ...

Виж целия текст

Не са намерени продукти, отговарящи на избора.

Специфика

Кожата ни се състои от два слоя, на повърхността епидермис и под него дерма. Дермата е богата на съединителна тъкан изпълнена с капиляри. Под нея е подкожието, богато на мастна тъкан с различна дебелина. Кожата е здрава и еластична благодарение на еластичните влакна в нея. Когато поради промени в тялото техния брой намалее, епидермиса в тези зони изтънява, кожата се деформира и се образуват стрии. В началото те имат червеникав цвят, който в последствие избледнява до бял. Причините за появата им са две: недостатъчно кръвоснабдяване, поради което не може да понесе прекомерното разтягане или при рязко покачване на теглото, което отново води до извънредно разтягане на кожата и последваща поява на стрии.

Остраняване с алопатични средства

На пазаря се предлагат голямо количество кремове за локално приложение. Друга възможност е прилагането на лазерна терапия и микродермообразио, ефективни и при стари стрии. За премахването на по-широкии стрии се използва и лазерна хирургия.

Какво ни предлага природата?

За лечение на новополучени стрии масажирайте няколко пъти на ден с:  

  • Смес от кромид лук и хиалуронова киселина;
  • Яйчен белтък;
  • Кокосово масло;
  • Куркума с вода или олио;

Във вашата аптека

Онлайн аптека Валета разполага с голямо разнообразие от хранителни добавки, витамини и билки. Имате възможност да поръчате по-горе споменатите продукти при нас.  Комбинирайте тези продукти с описаните хигиенни навици и вие вероятно ще усетите подобрение.

Ако не почувствате такова, задължително се консултирайте с лекар специалист.