0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Киселини

Какво представляват?

В стомаха има стомашен сок, необходим за преработване на храната. Стомашният сок съдържа киселини и ензими. В някои случаи част от тези ензими и киселини попадат в хранопровода, дразнят лигавицата и предизвикват киселини.  Киселините в стомаха са симптом, а не болестно състояние, симптом за гастрит, язва, заболявания на жлъчката и панкреаса, тумори на стомаха и хранопровода.

П ...

Виж целия текст

Задай в низходяща посока
 1. НОВ ГАСТРОЦИД ЕЗО Х 14 ТБ ГАСТРОЦИД ЕЗО Х 14 ТБ

  Предназначен за краткосрочно лечение на симптоми на рефлукс, включващи стомашни киселини и връщане на киселини.

 2. Лекарствен продукт без лекарско предписание под формата на сироп за перорална употреба, който се използва за лечение на симптоми на гастро-езофагеален рефлукс, като киселинна регургитация, киселини от стомаха и нарушено храносмилане, свързани с рефлукса, например след хранене или по време на бременност, или при пациенти със симптоми свързани с рефлукс езофагит.

 3. Таблетки базирани на алгинат, който представлява естествено съединение, получено от водорасли. Алгинатът спира рефлукса по механичен начин. Когато алгинатът достигне стомаха и влезе в контакт със стомашните киселини образува гел, който изплува на повърхността на стомашното съдържимо. Този гел действа като "анти-рефлуксна бариера", непозволяваща на киселинното съдържимо да се върне обратно към хранопровода. В допълнение, вискозният гел може да оказва защитно действие на самата стомашна лигавица, като се прикрепва към стената на стомаха.

 4. RENNIE мента са антиацидни таблетки за дъвчене, ефективно облекчават при лошо храносмилане, киселини, стомашно разстройство, диспепсия, газове.

 5. Магнезиевото мляко Филипс е изключително ефикасно слабително средство при стомашни неразположения, което подпомага естествените процеси в организма при проблеми с констипацията, както при възрастни така и при деца.

 6. Перорална суспензия с механично действие, подпомагащо лечението на стомашния рефлукс с цел да намали неприятната симптоматика, свързана с него.Облекчава чувството за тежест и парене в гърдите, бърз ефект срещу киселините в стомаха,

 7. Медицинско изделие, което се използва за повлияване на симптомите на гастроезофагеален рефлукс, като пирозис, включително и по време на бременност, а също така и рефлукс-отит, кашлица и гърлени инфекции.

 8. Медицинско изделие подходящо за лечение на гастроезофагеален рефлукс и неговите симптоми. Продуктът има благоприятно действие в следните случаи: гадене, повръщане, стомашна пироза по време на бременност, стомашни киселини, лошо храносмилане, кашлица, пресипналост, назофарингеални възпаления и други.

 9. 100% натурален и сертифициран БИО продукт - спомага за нормализирането на pH в стомаха и успокояват стомашната лигавица. Bioanacid изпълнява защитно локално действие, съчетавайки защитната способност на мукуса, физиологично присъщ на стомашната лигавица. Съставките на Bioanacid действат в синергия, за отстраняване на паренето и болката, типични симптоми при киселини в стомаха.

 10. Гастритол представлява перорална течност, която се употребява при лечението на стомашно-чревни проблеми като липса на апетит, метеоризъм, киселини, леки стомашно-чревни спазми, както и за подобряване на чревната функция по време на неспецифична диария. Образува защитен слой върху раздразнената лигавица на стомашно-чревния тракт и подобрява апетита.

Задай в низходяща посока

Какво представляват?

В стомаха има стомашен сок, необходим за преработване на храната. Стомашният сок съдържа киселини и ензими. В някои случаи част от тези ензими и киселини попадат в хранопровода, дразнят лигавицата и предизвикват киселини.  Киселините в стомаха са симптом, а не болестно състояние, симптом за гастрит, язва, заболявания на жлъчката и панкреаса, тумори на стомаха и хранопровода.

Причини за киселини

 • консумиране на тежки, мазни и пикантни храни, кафе;
 • пиене течности на един дъх;
 • тютюнопушенето;
 • нарушена функция на стомаха;
 • смъкнат стомах;
 • някои бактерии;
 • някои лекарства;
 • стрес.

Симптоми при киселини в стомаха

 • парене в областта над стомаха;
 • горчив или кисел вкус;  
 • къркорене, оригване.

Симптомите се появяват след хранене.

Предотвратяване

За да не се появяват киселини в стомаха трябва да се ограничи консумацията на тежки, пържени храни, да се яде бавно на малки порции, като се дъвче хубаво храната, да не се злоупотребява с алкохол, газирани напитки, шоколад и кафе, да се намали стреса.

Лечение

При диагноза киселини на стомаха се налага лекуване от лекар, а не самолечение, заради възможните лоши последствия.

Налага се промяна в начина на хранене - да се изключат от менюто ръжен хляб, зеле, фасул, а повече риба, варени зеленчуци,  да се приемат малки количества храна на равни интервали, да се дъвче много добре та слюнката да отмие киселините от стените на хранопровода, да не се  пуши,  да се премахне стреса. Често се прибягва до сода за хляб, но то е вредно, в началото да успокоява симптомите след това се получава повече стомашен сок. Има много лекарства антиациди, препарат молитум и др. за премахване на киселини.

Какво ни прадлага природата?

 • бял равнец - 2 чаши чай дневно трайно избавят от парене и оригване;
 • чай от джинджифил – няма по-добър защитник на стомаха от киселини и бактерии, да не се надхвърля 300 г дневно;
 • чай от лайка – пречиства стомаха от всякакви микроби, газове;
 • чай от мащерка – лишава от киселините, премахва болките в стомаха;
 • чай от мента - успешно регулира стомашните киселини и е най-приятната на вкус;
 • картофен сок - стомашните бактерии не развиват резистентност към сока от картофи, който лекува киселините и не притежава странични ефекти.

Във вашата аптека

В онлайн аптека Валета можете да намерите всичко необходимо, за да  се избавите от изключително непрятните киселини в стомаха.