0

Количка

0 items - 0,00 лв.

Количката е празна.

Женско здраве

Определение за здраве и специфичност на женското здраве

Според световното здравна организация „здравето е състояние на комплексно физическо, психическо и социално благополучие, а не само отсъствие на болест.” Специфичността на женското здраве са  дължи на  това, че в женския организъм се разпореждат дамските хормони естроген, прогестерон.

Женско здраве през  хормоналните етап ...

Виж целия текст

Задай в низходяща посока
 1. Хомеопатичен лекарствен продукт, подходящ за прием от жени при наличие на симптоми на предменструален синдром като психическа лабилност, напрегантост на гърдите, главоболие и други. Продукта оказва благоприятен ефект при нарушения на менструалния цикъл и при мастопатия.

 2. Хранителна добавка, под формата на таблетки, подходяща за жени, предназначена за подпомагане правилната функция на отделителната система, като съдейства за контролиране на неволното изпускане на урина, при страдащи от инконтиненция. FeminHelp съдържа комбинацията от растителни екстракти (коприва и изсушен сок от стрити на прах плодове на американска червена боровинка), витамини (Витамин В12, който участва в процеса на делене на клетките и допринася за нормалната функция на имунната система и Витамин D, който допринася за поддържането на нормалната функция на мускулите), включително екстрактът от тиквени семки, който подпомага правилната функция на отделителната система. ФеминХелп не съдържа ГМО и соя.

 3. Специално създадена хранителна добавка за жени по време и след периода на менопауза, която допринася за поддържане на хормонален баланс, добро настроение и спокоен сън. Формулата е предназначена за прием преди сън и е съставена от 24 прецизно подбрани натурални екстракти, витамини, минерали и микроелементи, комбиниращи оригиналната формула на Менопейс Оригинал с добавени екстракти от лайка и хмел и 5-HTP ( 5- хидрокситриптофан). Менопаузата е естествен етап от живота на всяка жена, но за съжаление бива съпътстван от неприятни симптоми, като безсъние, депресия, горещи вълни, раздразнителност, нервност и много други.

 4. Съдържа смес от стандартизирани фитоекстракти, които повлияват благоприятно нередовния или липсващ менструален цикъл и симптомите на поликистозни яйчници, като акне, затлъстяване, инфертилитет, косопад.

 5. Клинично доказана добавка, облекчаваща симптомите на менопаузата - горещи вълни, главоболие, промени в настроението, нарушения в съня, нощно изпотяване, вагиналната сухота, спад в либидото, ставни и мускулни болки, като едновременно с това подпомага и здравето на костите. Фемарел е натурален селективен модулатор на естрогенните рецептори от растителен произход.

 6. Хранителна добавка, която спомага за нормалното протичане на промените в тялото по време на прехода към менопауза и допринася за бързо и цялостно потискане на всички симптоми и усложнения. Доставя баланс и спокойствие и възстановява естрогенния баланс.

 7. Разтвор, съдържащ комплекс от лизати от лактобацили и хлорхексидин, който се използва за дълбочинно прочистване на влагалището и за възвръщане на нормалното състояние на вагиналната микрофлора. Флоражин ефективно почиства лигавицата на влагалището, защитава я и доставя естествена свежест и сигурност през целия ден.

 8. Спешен контрацептив, който се прилага след непротектиран полов акт или при неуспешно приложен метод на контрацепция.

 9. Натурален продукт, който допринася за облекчаване на симптомите на предменструален синдром. Подобрява редовността на менструалния цикъл и нормализира вагиналната секреция. Спомага за предотвратяване на бяло и жълто течение и неприятна вагинална миризма. Допринася за укрепване на вагиналните мускули.

 10. Специална хранителна добавка от Nature's Way, съдържаща екстракти от цветовете, стеблото и листата на билката Червена детелина, която подкрепя женския организъм през периода на менопауза и допринася за нормалната функция на ставите. Червената детелина е източник на естествени фитоестрегени, които подкрепят дейнсотта на женската полова система и хормони и подобряват общото здраве на женския организъм. Червената детелина спомага за поддържането на хормонален баланс, облекчава състоянието на предменструален синдром и намалява съпътстващите менопаузата неприятни симптоми като изпотяване, горещи вълни, нервност, депресия, промени в настроението, високо кръвно и други. Червената детелина има благоприятно влияние и върху ставите и спомага за намаляване на риска от загуба на костна плътност и развитието на остеопороза при жени в периода на климакса.

Задай в низходяща посока

Определение за здраве и специфичност на женското здраве

Според световното здравна организация „здравето е състояние на комплексно физическо, психическо и социално благополучие, а не само отсъствие на болест.” Специфичността на женското здраве са  дължи на  това, че в женския организъм се разпореждат дамските хормони естроген, прогестерон.

Женско здраве през  хормоналните етапи в живота на жената

Женското тяло през годините преминава през няколко етапа с различен хормонален баланс, създаващ за всеки етап  характерни особености.

 1. Детство. Това е етап на израстване на всчки органи, а за момичето  специално и на яйчници и матка.
 2. Пубертет (от 9-21 години). Това е етап на поява на месечния цикъл. Свързан е с хормонални промени и момичето преминава през сериозни физически и психически преживявания до стрес. Може мензисът да закъснее или да е нередовен, да се появи ниско кръвно налягане или булимия, пълнеене. Необходимите мерки са: редовни  прегледи при личния лекар, здравословно хранене с достатъчно протеини, витамини В и минерали, ежедневен прием на калций и витамин D, активно движение.
 3. Етап, през който жената живее със зряла менструация и проблемите с нея. Това е време на завършване на образование, създаване на кариера, семейство, недоспиване, хаотично хранене, и много стрес. Този период е най-подходящ за зачеване. Затова са необходими още по-големи грижи с общи изследвания и посещение на гинеколог. Да се приема  фолиева киселина и селен от спанак, броколи, цвекло,; цинк и магнезий от тиквени семки, бирена мая, сирене, орехи; да се избягва алкохол и пушене.
 4. Бременност. През този етап следва жената да се чувства чудесно. Важно е храненето да бъде съобразено с повишените нужди на тялото. Възможни са проблеми със ставите, зъбите, които трябва да се лекуват. Добре е да се подпомогне на женската репродуктивна система с хранителни добавки. След раждане често с получава родилна депресия, хранителни дефицити, които трябва да се набавят.
 5. Климакс от гръцки значи стълба, което показва, че този период не е край на живота, а продължава напред. Климакса е етап, обхващащ  перименоапуза, менопауза, постменструален синдром. През климакса се случва цялостно преустройване на женския организъм През перименоапузата жената може да бъде в добър хормонален баланс и ще продължава да се чувства млада и енергична. Но е възможно да се появят нарушения в цикъла, поява на бръчки и др. Това не е остаряване, а сигнал за хормонален дисбаланс и тялото се нуждае от допълнителна грижа. Следва менопауза, през който етап мензисът окончателно спира. От това жената се чувства изключително зле с мисълта, че активният живот завършва. Повишава се рискът от  рак на гърдата, от сърдечно съдови и ставни заболявания. В този етап е много важно вниманието на околните  и повече грижа за психическото здраве.  Добре е поне 30 минути дневно упражнения за сила и тонус; консумиране на пресни плодове и зеленчуци. През етапа на постменструален синдром. обикновено хормоните се стабилизират и е добре жената да насочи повече внимание към храносмилателната си система.

С възрастта се увеличават мазнините върху корема и талията на жените, което е  грозно, неудобно, опасно. Да се пие всеки ден градински чай за изгаряне на мазнините.

Красотата влияе изключително благотворно върху женското здраве, дава самочувствие, увереност, настроение. Има голямо богатство от различниа козметични продукти за поддържане здравето и красотата на кожа, ръце, лице, зъби и всичко друго.

Универсални действия  за женско здраве

 1. Здравословно хранене и здравословен начин на живот.
 2. В различните етапи подкрепяне на хормоналния баланс със специално подбрани хранителни добавки, витамини и минерали като Коензим против стареене,
 3. Многобройни са подходящите билки. За  женското здраве специално се препоръчват зелен чай и чай от листата на малина всяка вечер, защото съдържат най-важните продуктите за женско здраве и красота.
 4. Голямо значение за женското здраве има отношенето на пратньора към нея. Не е достатъчно любов. Той трябва да усеща жената, да разбира нуждите ù в различните хормонални етапи. Редовният сексуален живот съхранява младостта и здравето.
 5. Повече движение, повече контакт с природата, повече кислород.

Във вашата аптека

В онлайн аптека Валета може да намерите разнообразни специални продукти и козметика за всички етапи от живота. Като се използват съчетани със здравословен начин на живот, жената ще запази здравето, красотата, самочувствието и удоволствието от живота при всяка възраст.